Acasă Actualitate Profesorii de la Școala nr. 18 din Timișoara incluși într-un amplu proiect...

Profesorii de la Școala nr. 18 din Timișoara incluși într-un amplu proiect Erasmus+ alături de colegi din Turcia, Polonia și Italia

326
DISTRIBUIȚI

Cadrele didactice de la Școala gimnazială nr. 18 din Timișoara au participat, în cadrul unui amplu proiect european Erasmus+ “Passion for Learning”, la cursul “Competențe de E-learning pentru profesori”, în luna noiembrie și începutul lunii decembrie 2020.

Cursul s-a desfășurat on-line pe platforma de e-learning Moodle a proiectului Erasmus și a fost dezvoltat și susținut de către EDUFOR, partener în cadrul proiectului.

De asemenea, 39 de profesori-traineri din toate instituțiile partenere din România, Turcia, Polonia și Italia au fost înscriși pe platforma educațională și au participat la activitățile desfășurate.

Prof. Adina Teretean a explicat că această sesiune de training face parte dintr-un curs mai amplu ce urmează a fi dezvoltat pe platforma și susținut în cadrul unei sesiuni de instruire internațională ce va avea loc în orașul Mugla din Turcia, la partenerul Mugla Provincial Directorate of Național Education.

În perioada 16–30 noiembrie, cursanții au parcurs  în ritm propriu materialele multimedia interactive existente pe platforma. În dată de 1 decembrie a avut loc o sesiune de instruire sincronă în sistem de video-conferință, în care cursanții au aflat amănunte despre subiectele propuse: noțiuni introductive despre e-learning, elemente de e-didactică, modelul de dezvoltare de conținut educațional on-line ADDIE și tehnică “digital storytelling” (povestiri în format digital). Apoi cursanții au fost îndrumați să creeze în echipa un plan de lecție folosind tehnică “digital storytelling” și un template de storyboard.

În cadrul video-conferinței, participanții au făcut schimb de experiență, prezentându-le colegilor lor planurile de lecție dezvoltate. Acestea au fost evaluate și discutate atât de către trainer cât și de către colegii lor din alte instituții și țări, într-un mediu de lucru colaborativ.

 

Comentarii

comentarii