Acasă Eveniment Profesorii, medicii şi poliţiştii din Timiş sunt şocaţi de decizia parlamentarilor de...

Profesorii, medicii şi poliţiştii din Timiş sunt şocaţi de decizia parlamentarilor de a-şi mări bugetul

462
DISTRIBUIȚI

Parlamentarii au decis să îşi mărească bugetul până la 25%, pe 2011, pentru a-şi înnoi parcul auto şi pentru a primi sporuri băneşti şi alte facilităţi. Acest fapt se întâmplă în timp ce întreaga ţară se zbate într-o criză profundă, iar profesorilor, medicilor sau poliţiştilor guvernanţii au decis să li se taie din salarii. Oamenii sunt şocaţi! “E jenant! Vom fi un popor bolnav!”
“E jenant! Jenant! În timp ce o întreagă ţară se plânge de criză, iar sistemul de sănătate şi de învăţământ sunt cele mai văduvite din punct de vedere financiar. Niciun guvern nu a reuşit să ajute aceste sisteme, să ofere un procent din PIB care să asigure o funcţionare măcar normală a Sănătăţii şi Învăţământului, să fie la nivelul de plutire. Mi se pare jenant. Dacă nu promovăm aceste două sisteme, vom fi un popor bolnav, din toate punctele de vedere. Noi urlăm că suntem în Uniunea Europeană, dar din punct de vedere al salariilor suntem umili ca şi ţările din Africa. La Clinica Bega din Timişoara, mergem foarte rău. Suntem sub limita de finanţare. Ori cumpărăm noi materiale sanitare, ori cumpără pacientele care vin să nască. E foarte grav. Suntem sub limita de plutire. Nu putem să asigurăm măcar o naştere”, a declarat conf. univ. dr. Marius Craina, de la Clinica Bega Timişoara.
 “Atâta obrăznicie, atâta nemernicie la politicienii noştri!”
 “Atâta obrăznicie, atâta nemernicie la politicienii noştri! Taie salariile oamenilor şi la Sănătate nu dau nimic! Mai jos de aici nu se poate. Nu se poate să schimbi maşini de sute de mii de euro, când întreaga populaţie se zbate în mizerie şi sărăcie, într-o  criză fără sfârşit. În Sănătate e o situaţie foarte gravă!”, a declarat Rodica Vlad, patron de farmacii în Timişoara. 
“Poliţiştii sunt şocaţi!”
“Poliţiştii sunt şocaţi! Nu se poate aşa ceva. E o sfidare pe faţă din partea parlamentarilor. Sunt oameni care nu au căpătâi şi nu vor avea frică niciodată de nimeni, nici măcar de Dumnezeu. Nu le este jenă şi frică de nimeni. Nu pot să cred”, a declarat Doinel Malcoci, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor din Timiş.
“Este inadmisibil!”
“Legea este făcută pentru proşti, iar cei care au puterea în mână pot face orice. Mă îndoiesc că vor fi reţineri la a vota această lege. Politicienii şi parlamentarii ne cer cu neruşinare să strângem cureaua, să admitem că e criză, în timp ce ei, cu neruşinare, nici măcar nu se gândesc să rămână la procentul de anul trecut. Ei vor să îşi mărească bugetul. Este inadmisibil”, a declarat Virgil Popescu, preşedintele sindicatului profesorilor din Timiş

 

Comentarii

comentarii