Acasă Actualitate Profeția teribilă a medicului Octavian Jurma! Tulpina Omicron va ajunge în România...

Profeția teribilă a medicului Octavian Jurma! Tulpina Omicron va ajunge în România de Sărbători

211
DISTRIBUIȚI

Cunoscutul medic și cercetător Octavian Jurma a venit cu un anunț teribil în ceea ce privește noua tulpină descoperită în Africa de Sud. Acesta a anunțat când tulpina Omicron va ajunge în România.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul și cercetătorul Octavian Jurma a venit cu un avertisment teribil legat de noua tulpină a coronavirusului, Omicron. Acesta a anunțat că varianta va ajunge și în România cel târziu în luna ianuarie 2022, în contextul în care alte țări europene deja au anunțat primele cazuri de infectare cu aceasta.

„Varianta B.1.1.529 (clada 21K sau Omicron) a speriat comunitatea medicală mai tare decât Delta la apariţia sa. Asistăm la o mobilizare intensă a guvernelor din aproape toate ţările lumii pentru a face faţă acestei noi ameninţări”, scrie medicul, pe Facebook.

Octavian Jurma spune că viteza cu care Omicron a dobândit dominanța față de varianta Delta reprezintă o altă îngrjorare.

„Al doilea motiv de îngrijorare este viteza cu care Omicron a dobândit dominanța faţă de Delta în secvenţierile făcute în Africa de Sud. În doar două săptămâni a ajuns de la 0 la 75% şi probabil că a ajuns deja la 100% din noile secvențieri”, adaugă Octavian Jurma.

Profilul epidemiologic al României, asemănător cu cel al Africii de Sud

În avertismentul făcut în cursul zilei de duminică, cercetătorul mai spune că profilul epidemiologic al României este asemănător cu cel al Africii de Sud, referindu-se la rata scăzută de vaccinare și la rata crescută de infectare cu varianta Delta.

Acesta spune că noua tulpină va ajunge și în România cu ocazia sărbătorilor de iarnă și că va fi identificată cel târziu în luna ianuarie.

„Nu ştim cum se comportă Omicron într-o populaţie înalt vaccinată, însă știm sigur că România are un profil african, nu european în privința vaccinării şi a gestionării pandemiei. Aşadar pentru România este o certitudine că Omicron este o ameninţare foarte serioasă pentru cei nevaccinati şi o ameninţare încă necunoscută pentru cei vaccinați”, susţine Octavian Jurma.

Cercetătorul a mai spus că varianta Omicron este un motiv suplimentar de vaccinare, subliniind că numai așa putem transforma eșecul din valul 4 într-un triumf în valul 5.

„Având în vedere că cei trecuţi prin boala dobândesc o imunitate premium față de COVID-19, Omicron este un motiv suplimentar să ne vaccinăm, dacă am trecut prin boală şi să ne facem boosterul, dacă ne-am vaccinat. Prin vaccinare putem transform catastrofa din valul 4 într-un triumf în faţa valului 5”, mai spune Octavian Jurma.

 

Comentarii

comentarii