Acasă Economic Profit de un 1 milion de euro la Aeroportul Timişoara, în primele...

Profit de un 1 milion de euro la Aeroportul Timişoara, în primele 3 luni ale anului

433
DISTRIBUIȚI

În primele 3 luni aleanului, efectele crizei economice nu au afectat activitatea Aeroportului Traian Vuia Timişoara. Cel mai mare aeroport din teritoriu, este una dintre puţinele societăţi care a înregistrat o creştere semnificativă a profitului comparativ cu perioada similară a anului trecut.
Faţă de 2009, profitul a crescut cu 19,4%, ceea ce înseamnă un profit de aproape 1 milion de euro. Veniturile totale ale aeroportului au crescut cu 11,17% iar cifra de afaceri cu 17%. Astfel, veniturile totale înregistrate au ajuns la aproape 3 milioane de euro. Cheltuielile au înregistrat o creştere de doar 7,17%, în condiţiile în care o mare parte din sumă a fost alocată investiţiilor.
„Este cel mai mare profit obţinut de Aeroportul Traian Vuia în ultimii ani. Aceasta s-a datorat, în principal, unei schimbări a modului de abordare a managementului societăţii dar şi a relaţiilor comerciale cu partenerii de afaceri,” susţine directorul general AIT, Cornel Sâmărtinean.
Primele 3 luni ale acestui an au adus Aeroportului International Traian Vuia Timişoara, o creştere semnificativă a numărului de pasageri, creştere cu aproape 25% faţă de perioadă similară a anului trecut. 226. 389 de pasageri au beneficiat de serviciile celui mai mare aeroport din ţară. Prin comparaţie, anul trecut, în primele 3 luni, numărul pasagerilor înregistraţi la Timişoara a fost de 184. 257. În acelaşi timp, comparativ cu primul trimestru al anului 2009, în acest an, numărul de mişcări al aeronavelor (aterizări şi decolări) a crescut de la 5.458 la 5.742. „Numărul de mişcări al aeronavelor reprezintă pentru noi un indicator foarte important deoarece acesta oferă o imagine clară asupra activităţii desfăşurate pe aeroport. Cu cât numărul de mişcări al aeronavelor este mai mare cu atât veniturile noastre cresc,” spune directorul general al AIT.
În prima parte a anului 2010 a crescut şi numărul destinaţilor de zbor, precum şi numărul companiilor aeriene care operează pe AIT. „Rezultate pe primul trimestru arată că Aeroportul Timişoara nu a fost afectat de criza economică. Facem în continuare eforturi pentru menţinerea tendinţei de creştere şi, nu în ultimul rând, pentru asigurarea unui grad cat mai înalt de siguranţă şi confort pentru pasageri. În prezent, Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara este legat aerian cu 26 de destinaţii externe şi 9 interne,” spune Cornel Sâmărtinean.

Comentarii

comentarii