Acasă Actualitate Program special cu tururi ghidate gratuite în weekend-ul de închidere a expoziţiei...

Program special cu tururi ghidate gratuite în weekend-ul de închidere a expoziţiei Victor Brauner: Invenţii şi magie

DISTRIBUIȚI

Organizatorii expoziţiei „Victor Brauner: Invenţii şi magie” au pregătit un program special, cu tururi ghidate gratuite, la finalul acestei expoziţii de la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara. Expoziţia se va încheia în data de 28 mai 2023. 

Organizatorii expoziţiei eveniment ”Victor Brauner: Invenţii şi magie” au pregătit un program special pentru ultimul weekend în care expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara.  

Astfel, sâmbătă, 27 mai vor fi organizate tururi ghidate gratuite la orele 14:00 si 16:00, iar duminică, 28 mai, începând cu orele 14:00 şi 16:00. Ultimul tur ghidat va avea loc duminică de la ora 18:00 şi va fi condus chiar de către curatoarea expoziţiei, Camille Morando.

Expoziţia va putea fi vizitată între orele 13:00 – 21:00, tururile ghidate fiind gratuite şi cu înscriere în prealabil.

În weekend-ul de închidere al retrospectivei, catalogul expoziţiei “Victor Brauner: Invenţii şi magie” va putea fi regăsit la standul librăriei La Două Bufniţe, în interiorul Muzeului Naţional de Artă Timişoara. Catalogul bilingv (română/engleză) reuneşte texte inedite ale specialiştilor (români, francezi şi americani) despre artist şi despre lucrările expuse, o biografie analitică şi note biografice despre prietenii români ai lui Victor Brauner. Editat de către curatoarea expozitiei, catalogul este publicat graţie implicării remarcabile a soţilor Béatrix şi Christian Derveloy şi a tipografiei Arta Grafica.

”Circa 100 de lucrări (picturi, desene, sculpturi, ilustraţii de carte şi documente) compun expoziţia retrospectivă dedicată artistului suprarealist român, originar din Piatra Neamţ. Dintre acestea, 40 de lucrări sunt oferite cu titlu de împrumut special din partea Centre Pompidou din Paris, alături de lucrări din colecţiile muzeelor Saint-Étienne Métropole (MAMC+), Musée Cantini Marseilles şi ale altor muzee din România sau din colecţii private şi din străinătate”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri al Consiliului Judeţean Timiş.

Expoziţia „Victor Brauner: Invenţii şi magie” este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Timiş, organizat de Muzeul Naţional de Artă Timişoara, co-organizat de Centrul Pompidou Paris, Fundaţia Art Encounters şi Institutul Francez din România.  

Expoziţia „Victor Brauner: Invenţii şi magie” a fost inaugurată cu prilejul deschiderii proiectului Timişoara Capitală Europeană a Culturii, în luna februarie 2023.

Consiliul Judeţean Timiş pregăteşte o nouă expoziţie eveniment care va avea loc tot la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, o expoziţie cu operele sculptorului român Constantin Brâncuşi care vor fi aduse la Timişoara din mai multe ţări ale lumii.

Comentarii

comentarii