Acasă Cultura Programul manifestărilor cultural-religioase, în aprilie, la Episcopia Romano Catolică Timișoara

Programul manifestărilor cultural-religioase, în aprilie, la Episcopia Romano Catolică Timișoara

370
DISTRIBUIȚI

În luna aprilie, cu prilejul Postului mare al Paștelui, Episcopia Romano Catolică Timișoara are un program foarte bogat de manifestări cultural-religioase, în județele Timiș, Arad și Caraș Severin, până în 14 aprilie.

În continuare prezentăm programul complet al evenimentelor:

  1. Execiții spirituale în Dieceză

Cu prilejul Postului Mare în perioada 5-7 aprilie 2019 în biserica parohială romano-catolică din Timişoara-Iosefin vor avea loc exerciţii spirituale în limba maghiară. Vineri, 5 aprilie şi sâmbătă, 6 aprilie programul spiritual va începe la ora 17.00, iar duminică, 7 aprilie la ora 11.30. Exerciţiile spirituale vor fi coordonate de către Pr. Balázs György, paroh din Gheorgheni.

Sâmbătă, 6 aprilie 2019 în sala de cateheză a parohiei se va desfăşura o zi de reculegere pentru familiile catolice de etnie maghiară. Programul acestei zile va fi coordonată de către Pr. Balázs György și familia Wagner din Oradea. Începând cu ora 17.00 Excelența Sa Iosif-Csaba Pál, episcop diecezan va celebra o Sfântă Liturghie în biserica parohială.

În perioada 5-7 aprilie 2019, la Mănăstirea Salvatorienilor din Timișoara-Elisabetin vor avea loc exercitii spirituale pentru tineri, sub motto-ul: “Eu sunt calea, adevărul și viața.” (Ioan 14,6).

Mănăstirea Salvatorienilor din Timișoara-Elisabetin va găzdui exercițiile spirituale în limba germană, care va avea loc în perioada 14-18 aprilie a.c. Programul spiritual va fo coordonat de către P. Josef Wonisch SDS, provincial și Superiorul Mănăstirii Salvatorienilor și dr. Imogen Tietze.

  1. Centenarul re-creării sub formă nouă a Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustină din România este marcat printrun proiect multianual (2018-2021) intitulat Chipuri – Frontiere – Frați care cuprinde o serie de evenimente. În cadrul acestor manifestări vineri 5 aprilie 2019 începând cu ora 19.00 la Casa Adam Müller-Guttenbrunn din Timișoara va avea loc vernisajul expoziției care are ca temă istoria bisericilor protestante din această regiune după Primul Război Mondial. La acest eveniment va participa Reinhart Guib, Episcop al Bisericii Evanghelice C.A. din România și E.S. Iosif-Csaba Pál, episcop diecezan.
  2. Sâmbătă, 6 aprilie 2019, cu începere de la ora 10.00, va avea loc în cadrul Parohiei Romano-Catolice din Caransebeș, o zi de reculegere cu tematică referitoare la timpul special al Postului Mare, pentru tinerii din Arhidiaconatul Banatului Montan. De la ora 12.00 participanții vor putea lua parte și vor medita împreună Calea Sf. Cruci. Sunt așteptați cu deosebită plăcere toți tinerii interesați din arhidiaconat, dar nu numai. Mai multe informații pot fi obținute de la Pr. Marin Matieș, paroh de Caransebeș, la marinmaties@yahoo.com și la 0255-512.902.
  3. În cadrul Sfintelor Liturghii celebrate în biserica parohială din Timişoara-Iosefin în data de 7 aprilie 2019 se organizează colecta pentru membrii vârstnici și nevoiași ai comunității. Din banii strânşi membrii asociaţiei femeilor romano-catolice din această comunitate vor pregăti 100 de colete care vor fi distribuite celor aflaţi în nevoie cu ocazia Sărbătorii Sfintelor Paşti.
  4. În perioada 6 martie-14 aprilie la Timișoara, se desfășoară campania „40 de zile pentru viață” care are ca scop sensibilizarea societății în privinţa dramei întreruperilor de sarcină la cerere. Cei care se alătură acestei campanii au posibilitatea să se implice prin mobilizarea comunităţii, rugăciune, post și veghe paşnică în stradă, în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, din Timișoara.

Acestei campanii s-a alăturat și Biserica Romano-Catolică locală, astfel că în data de 7 aprilie a.c., între orele 7.00-18.00 membrii parohiilor și comunităților romano-catolice vor fi prezenți la veghea din stradă. În acest sens, persoana de legătură din partea Diecezei de Timișoara este dl. Lucian Potroghir.

  1. În sala de cateheză a Parohiei Romano-Catolice din Timișoara IV Iosefin va continua, în data de 9 aprilie 2019, cu începere de la ora 18.30, cursul pentru logodnici. Această întâlnire va avea drept temă: Căsătoria este un sacrament.
  2. În perioada 10-12 aprilie 2019, se va întruni la Ciofliceni Conferinţa Episcopilor Catolici din România. La această sesiune din partea Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara va participa Excelenţa Sa Iosif-Csaba Pál, episcop diecezan.
  3. Sâmbătă, 13 aprilie 2019, tinerii din Decanatul de Arad sunt invitaţi să participe la devoţiunea Calea Crucii organizată la Maria Radna ca pregătire pentru Sărbătoarea Învierii Domnului, Sfintele Paşti. Pentru tinerii timișoreni devoţiunea Calea Crucii va fi organizată miercuri seara, 17 aprilie în curtea Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum.

Comentarii

comentarii