Acasă Administraţie Programul OcroTIM continuă. A fost alocată suma aferentă programelor culturale online

Programul OcroTIM continuă. A fost alocată suma aferentă programelor culturale online

1125
DISTRIBUIȚI

Proiectul iniţiat de Consiliul Judeţean Timiş, referitor la alocarea sumei de 1,5 milioane de lei pentru artiştii independenţi a trecut de votul consilierilor. Suma va fi alocată pe Agenda Culturală pe anul 2020 şi va fi destinată proiectelor desfăşurate online

Iniţiativa face parte din programul OcroTim, lansat de CJT, pentru susţinerea revenirii sectoarelor economic, social sau cultural în Timiş.

„Artiștii independenți, a căror activitate a fost serios afectată de pandemie, pot obține finanțare pentru proiecte culturale online! În total, în prima sesiune din anul 2020, alocăm 1,5 milioane de lei, prin Ghidul de Finanțare a Proiectelor Culturale al Consiliului Județean Timiș. Sumele se repartizează de către Comisia de Selecție, stabilită printr-o procedură total transparentă. E un sprijin real, nu vorbe goale, aruncate de “specialiști” apăruți din neant. E prima măsură concretă lansată în cadrul Programului OcroTim”, a spus Călin Dobra, preşedintele CJT.

CJ Timiș a prevăzut pentru acest an alocarea sumei de 4,4 milioane lei pentrtu Agenda Culturală. Primele proiecte care se vor putea depune sunt cele online. În momentul în care situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

Comentarii

comentarii