Acasă Cultura Programul săptămânii la cinema Victoria vă poartă de la malurile râului Gange,...

Programul săptămânii la cinema Victoria vă poartă de la malurile râului Gange, la nord-vestul Spaniei și înapoi la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Programul săptămânii 8 – 12 februarie, la cinema Victoria, vă poartă prin noi teritorii nebănuite… de la malurile râului Gange, la coasta de vest a Irlandei, la Coreea de Sud sau nord-vestul Spaniei, dar punctul de plecare și de întoarcere este Timișoara.

Tot ce trebuie să faceți este să vă asigurați că aveți un loc în fotoliile mov de la Victoria.

Miercuri trecem din nou prin istoria trupei PHOENIX, care s-a născut la Timișoara acum 60 de ani, și apoi îi urmăm într-un sat din Galicia pe Vincent și Olga, un cuplu francez care visează să-și crească acolo legumele liniștiți și să reabiliteze case abandonate, în drama multipremiată BESTIILE, prezentată în avanpremieră.

De joi, descoperiți India dincolo de stereotipuri, prin trei filme prezentate împreună cu Centrul Cultural Rabindranath Tagore. ZILELE FILMULUI INDIAN la Timișoara încep cu o călătorie modernă de-a lungul unui râu străvechi și a comunităților care trăiesc pe malul său: MERGÂND SPRE IZVORUL GANGELUI. Vineri, #VinoLaVictoria să afli cum a devenit fiica unui pădurar din Himalaya coșmarul gigantului Monsanto, în SEMINȚELE VANDANEI SHIVA. Sâmbătă, SIJOU, un călugăr dintr-o mănăstire budistă din Nord-Estul Indiei, își amintește copilăria brutală trăită în apropierea graniței cu Bhutanul.

Vineri, explorăm alte universuri cu fenomenala Michelle Yeoh. ORICE, ORIUNDE, ORICÂND – inclasabilul film cu cele mai multe nominalizări la Oscar, se lansează în sfârșit pe ecranele din România și se vede în premieră la Victoria în 10 februarie. Continuăm cu noutățile și sâmbătă, când vedem în avanpremieră misteriosul DECIZIA DE A PLECA a lui Park Chan-wook, cel mai bun regizor la Cannes 2022.

Dacă mai găsești loc printre atâtea noutăți, poți vedea în continuare pe ecranul nostru: SPIRITELE DIN INISHERIN cu Colin Farrell și Brendan Gleeson, CLOSE – emoționanta poveste a doi prieteni adolescenți, UN BĂRBAT PE NUME OTTO cu Tom Hanks și NĂSTRUȘNICUL MOTAN MAURICE.

Duminică, încercăm să aflăm unde se întâlnesc și unde se despart politica și teatrul, cu actrița și activista Oana Pellea și primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la o nouă ediție de DIALOGURI TIMIȘORENE, pe care le găzduim la Victoria. Locurile sunt limitate și link-ul de rezervare va fi disponibil pe site-ul nostru în această după-amiază. Vino La Victoria să descoperi filme bune și alte evenimente ale comunități! – este mesajul organizatorilor.

 

 

Comentarii

comentarii