Acasă Cultura Programul spectacolelor la Teatrul German Timișoara, în luna aprilie 2019

Programul spectacolelor la Teatrul German Timișoara, în luna aprilie 2019

223
DISTRIBUIȚI

Programul spectacolelor la Teatrului German Timișoara pentru luna aprilie 2019 cuprinde o ofertă bogată, printre care cinci, numai în perioada 2 -3 aprilie, cu prilejul Zilelor Teatrului NiL.

Celelalte reprezentații sunt în 5 și 6 aprilie, Europa, în 23 aprilie, În umbra uitării, în 24 aprilie, Jurnal de România. Timișoara, iar în 30 aprilie, În umbra uitării. De asemenea, tot în luna aprilie, are loc și Festivalul internațional de teatru de tineret de expresie germană.

Scena germană timişoreană sprijină şi în acest fel entuziasmul copiilor şi al tinerilor pentru teatru. Trupele de teatru NiL sunt coordonate de actriţa TGST Isolde Cobeţ, iar pentru o mare parte dintre actorii de astăzi ai colectivului de actori de expresie germană trupele de teatru de tineret au reprezentat primul prilej de întâlnire cu scena.

Prima trupă de Teatru NiL a fost înfiinţată în 1996 de Christian Bormann, la vremea aceea actor invitat din Germania la TGST. În 1998 s-a constituit trupa de teatru NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial, iar zece ani mai târziu a luat naştere şi trupa de teatru studenţesc After-NiL, compusă din absolvenţi ai Liceului “Nikolaus Lenau”.
Până în prezent cele trei trupe de teatru au participat la mai multe festivaluri din Germania, Ungaria, Croaţia şi România.

Comentarii

comentarii