Acasă Actualitate Programul teraselor se va prelungi până la ora miezul nopții. Ludovic Orban...

Programul teraselor se va prelungi până la ora miezul nopții. Ludovic Orban intenționează să prelungească starea de alertă, fără restricții suplimentare

770
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a anunțat că programul teraselor va fi prelungit cu o oră, respectiv vor fi închise la ora 24.00.

”Am avut mai multe solicitări legate de prelungirea programului până la ora 24 pentru terase și mi-am dat acordul. Va exista o decizie, dacă nu cumva a și fost aprobată, a CNSU, pentru a pregungi programul până la ora 24”, a declarat Ludovic Orban, care spune că decizia urmează să fie integrată în hotărârea de prelungire a stării de alertă.

El a spus că vor exista și alte modificri, dar că sunt ”chestiuni mai mici”.

”Altele sunt chestiuni mai mici, legate de prezența la loturile naționale a sportivilor care activează în alte țări – să se permită fără a se aplica regulile de izolare. De asemenea, chestiuni legate de diplomație și de corpul diplomatic”, a adăugat premierul.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că starea de alertă va fi, cel mai probabil, prelungită. Președintele Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că nu vor fi impuse restricții suplimentare, ci din contră, se urmărește relaxarea măsurilor.

“Orice decizie va ţine de cont contextul epidemiologic pe baza datelor pe care le avem până astăzi. Dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. (…) Mai sunt solicitări de a permite desfăşurarea anumitor activităţi, le vom analiza pe toate, sigur vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific din comisia anti-Covid, de INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice”, a declarat Orban.

Comentarii

comentarii