Acasă Actualitate Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii se află sub Înaltul...

Programul Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii se află sub Înaltul Patronaj al Președintelui României

DISTRIBUIȚI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat în data de 13 ianuarie, într-o conferință de presă de la Palatul Cotroceni acordarea Înaltului Patronaj al Președintelui României pentru programul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, la solicitarea primarului Dominic Fritz, în numele Municipiului Timișoara.

„Anunțul  Președintelui României subliniază rolul strategic pe care Timișoara Capitală Europeană a Culturii îl are pentru țara întreagă. Este și o recunoaștere pentru sute de artiști, operatori culturali, curatori și instituții de cultură din Timișoara, România și Europa, și nu numai, care contribuie la un program cultural de excepție cu peste 1000 evenimente ce se vor desfășura în Timișoara în acest an. Mulțumesc domnului președinte pentru încrederea acordată Timișoarei. Mulțumesc tuturor celor care lucrează la programul cultural pentru că fac din Timișoara un loc de avangardă în Europa. În vremuri de criză, cultura ne aduce împreună.

În vremuri de ură, Europa este răspunsul. Suntem cu toții conștienți de șansa istorică a Timișoarei și României de a-și confirma identitatea europeană și a demonstra că prin cultură putem transforma comunități”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Comentarii

comentarii