Acasă Administraţie Progrese în extinderea la patru benzi a unui drum din Timișoara

Progrese în extinderea la patru benzi a unui drum din Timișoara

578
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pentru proiectul “Extindere la 4 benzi a străzilor PICTOR ION ZAICU- ARISTIDE DEMETRIADE”. Cu studiul de fezabilitate aprobat, proiectul va fi cuprins în Programul de Dezvoltare din 2020.

Astfel, pe străzile Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade se va realiza un drum cu două benzi de circulație pe sens și se vor amenaja trotuarele și pistele de biciclete, unde situația din teren permite. Cu această ocazie, se va face și reamenajarea geometriei intersecțiilor cu străzile: Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie.

Valoarea  totală  a  investiţiei este estimată, conform devizului general al investiţiei, la 49.934.527 lei, inclusiv TVA, cu finanțare din bugetul local. Durata pentru execuţia lucrărilor este estimatã la 8 luni.

„Vom avea un bulevard superb, cu patru benzi, piste de bicicliști și aliniamente cu copaci pe cei câțiva kilometri buni pe care cele două străzi îi cuprinde, vreo 7 kilometri, de la Fructus în partea de est a orașului.(…) Nici nu erau folosite aceste benzi. Printr-o intervenție mai mult de forță majoră, am făcut reparații și am transformat minimal aceste străzi pentru a putea fi folosite. Intervenția și-a dovedit utilitatea din plin. De aceea, s-a venit cu proiectul de lărgire”, a comentat primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii