Acasă Actualitate Proiect de peste 2,7 milioane de euro pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, la...

Proiect de peste 2,7 milioane de euro pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, la Spitalul Municipal Timișoara

671
DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a lansat un amplu proiect transfrontalier, împreună cu Spitalul Central Județean Bekeș din Ungaria, pentru tratarea bolilor cardiovasculare și vasculare periferice.

La eveniment au participat medici de la spitalele din Timișoara, autoritățile locale medicale de la spitalul din Ungaria, precum și din cadrul CJAS și DSP Timiș, dar și primarul Nicolae Robu.

Valoarea totală a proiectului, care va dura 24 de luni, până în 31.12.2020, este de peste 2,7 milioane de euro din care 85% reprezintă fonduri europene nerambursabile FEDR, 15% cofinanțare de la bugetul de stat pentru partenerul maghiar, 13% cofinanțare de la bugetul de stat și 2% fonduri proprii pentru partenerul român.

Dr. Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timișoara, a explicat că obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea serviciilor de sănătate în cele două instituții medicale din județele Timiș și Bekes, pentru prevenirea, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice, în beneficiul populației din cele două județe din România și Ungaria, printr-o abordare incluzivă și modernă.

În mod concret, va fi îmbunătățită infrastructura de sănătate și accesul populației la informații.

Astfel, șase departamente medicale vor fi modernizate prin proiect: trei la Spitalul Municipal Timișoara și trei la Spitalul Central Bekes.

Spitalul din Timișoara, care este lider de proiect, va moderniza laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală prin achiziționarea unui angiograf, unui ecograf și a unui software cardiac pentru RMN.

De asemenea, pentru modernizarea secției de Medicină Internă vor fi achiziționate 2 ecografe, 4 monitoare de presiune sanguină și 4 monitoare EKG cu 2 softuri.

Pentru modernizarea secției de Anestezie și Terapie Intensivă vor fi cumpărate 7 paturi medicale speciale, 4 electrocardiografe și 2 defibrilatoare portabile.

”2.500 de persoane vor fi informate cu privire la prevenirea și diagnosticul bolilor cardiovasculare și  vasculare periferice în județul Timiș, 1.500 de persoane din Timiș vor beneficia de screeningul gratuit de către Spitalul Municipal Timișoara.

1.500 de persoane din județul Csongrad vor beneficia de servicii de screening gratuit furnizate de Spitalul Central din Bekes,

40 de specialiști  – 20 de la Spitalul Municipal Timișoara și 20 de la Bekes – vor participa la pregătiri comune pentru a-și îmbunătăți abilitățile medicale în domeniul diagnosticului și tratamentului bolilor cardiovasculare și vasculare periferice.

De asemenea, vor fi editate și distribuite 2.500 de broșuri privind stilul de viață sănătos și riscul bolilor cardiovasculare și vasculare periferice”, a explicat dr. Olimpia Oprea, marți 30 iulie 2019.

Comentarii

comentarii