Acasă Economic Proiect pilot pentru salvarea staţiunii Băile Herculane

Proiect pilot pentru salvarea staţiunii Băile Herculane

505
DISTRIBUIȚI

Baile HerculaneMinistrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la deschiderea Târgului de Turism al României, ca în acest va lansa un proiect-pilot pentru staţiunea Băile Herculane, din judeţul Caras-Severin, prin care statul vrea să salveze staţiunea.

Citeşte şi:

Herculane: Baie printre gunoaie – FOTO

Voluntariatul ne poate scăpa de gunoaiele de lângă băile termale din Herculane

Gunoaiele asupresc natura!


„Dorim să investim în infrastructura care aparţine autorităţii publice locale. Este un prim exemplu de implicare în forţă a statului roman pentru salvarea unui obiectiv turistic strategic pentru Guvern. Trebuie să reglăm situaţia din Herculane, deoarece proprietatea se află la o companie privată, care nu a investit nimic acolo şi privatizarea a fost realizată după alte criterii decât cele în interesul turismului. Prin acest proiect, vrem să arătăm cum ar trebui să arate staţiunea balneară”, a declatat Elena Udrea, citată de NewsIn.
Ministrul vrea să atragă investitori privaţi, iar investiţiile în staţiune vor ajunge la câteva milioane de euro.
Numărul de turişti din Băile Herculane a scăzut în ultimii ani cu cel puţin 20%, din cauza faptului că o parte din hotelurile vândute au fost scoase din circuitul turistic şi nu s-au făcut investiţiile necesare. În prezent, în staţiune nu mai există hoteluri cu capital de stat. Toate unităţile de cazare care au aparţinut Întreprinderi Balneare şi de Turism Herculane – IBTH şi Uniunii Generale a Sindicatelor din România – UGSR sunt acum în proprietatea Hercules Argirom Group şi SC Sind Romania SRL.

Comentarii

comentarii