Acasă Administraţie Proiecte cu fonduri europene, de 75 de milioane de euro. CJT investeşte...

Proiecte cu fonduri europene, de 75 de milioane de euro. CJT investeşte în infrastructura de sănătate şi cea rutieră

DISTRIBUIȚI

Un număr de 17 proiecte, în valoare de 75 de milioane de euro, sunt derulate în acest moment de Consiliul Judeţean Timiş. Cele mai importante dintre acestea sunt pe infrastructură rutieră şi pe cea de sănătate.

„Sunt 17 proiecte pe fonduri europene, în valoare de 75 miloane de euro. 11 sunt în implementare, trei finalizate, unul în precorntractare, unul în evaluare, unul în pregătire. Prioritară este infrastructura. Finanţările sunt obţinute prin Programul Operaţional Regional, prin cele de colaborare transfrontalieră cu Ungaria şi Serbia, respectiv pe fonduri norvegiene. Pe infrastrutură rutieră sunt 6 proiecte, în valoare de 210 milioane de lei. Drumul judeţean dintre Peciu Nou şi Foeni este în execuţie, e extinderea la patru benzi a drumului dintre Timişoara – centură – autostradă, unde se elaborează proiectul terhnic, urmând să fie finalizat în aprile 2020. Mai avem  drumul care leagă autostrada, din judeţul Arad, cu un pod peste Mureş, prin Pecica, Variaş şi Cărpiniş, unde se lucrează la elaborarea proiectului tehnic, în noiembrie se predă şi urmează licitaţia pe execuţie. Trei proiecte sunt deja finalizate, au fost realizate din bugetul CJT şi depuse pentru finanţare: Şemlac – Ferendia, Hitiaş – Bacova, Iohanisfeld – Ivanda”, a declarat Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

În domeniul sănătăţii sunt proiecte de finanţare de 60 milioane de lei. La Spitalul Judeţean Timişoara, se prevede extinderea şi dotarea UPU, în valoare de 6,9 milioane de lei, proiectul este în curs de finalizare a contractului de proiectare şi execuţie, se semnează în octombrie. Cel de-al doilea contract este cel al Maternităţi de la Judeţean, în valoare de 51 milioane de lei. Aici, finanţarea se face prin Proiectul Trasnfrontalier România – Ungaria. S-a elaborat studiul de fezabilitate, şi este în curs de demarare a licitaţiei pentru proiectare şi execuţie, urmează semnarea contractului de finanţare.

Comentarii

comentarii