Acasă Actualitate Proiectele CJ Timiş pe anul 2012

Proiectele CJ Timiş pe anul 2012

DISTRIBUIȚI

Interviu cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Adam Crăciunescu (PSD), a făcut o radiografie a anului care tocmai s-a încheiat, din punctul de vedere al proiectelor consiliului judeţean şi a scos la lumină proiectele prioritare ale acestei instituţii pe anul ce tocmai a început.

Cum a fost anul 2011 pentru Timiş, din punctul de vedere al proiectelor judeţene?
Anul 2011, pentru judeţul Timiş, respectiv pentru consiliul judeţean, a fost un an important, mai ales din punct de vedere al investiţiilor. În 2011 am reuşit să realizăm aproape tot ce ne-am propus. Cele trei proiecte pe POR – DJ 592 Chevereş-Buziaş-Lugoj, centură ocolire Buziaş şi DJ 682 limită judeţ Arad-Periam-Saravale-Sânnicolau Mare, precum şi finalizarea deponeului ecologic de la Ghizela. Fiind proiecte cu finanţări europene, a trebuit multă preocupare şi expertiză tehnică din partea aparatului consiliului judeţean şi suntem oarecum bucuroşi că am reuşit să obţinem şi rambursarea banilor pe depoenu şi o parte pe aceste drumuri judeţene.

Cum au mers lucrurile în plenul consiliului judeţean?
Faptul că în consiliul judeţean există o majoritate bine consolidată a PSD-PNL-PNŢCD, în acest fel am reuşit să implementăm proiecte mari şi importante pentru judeţ. Numai la o primă constatare, putem observa că în ultimii trei ani de mandat s-a creat un confort sporit pe reţeaua de drumuri judeţene, prin politica adoptată de majoritatea consiliului judeţean, de a aşterne cât mai multe covoare asfaltice în fiecare an.

Cum a evoluat sectorul drumurilor?
Am început cu suta de kilometri, cu trei ani în urmă, 140 în 2010 şi peste 190 în 2011. Am schimbat şi filosofia de abordare a bugetului consiliului judeţean, când am crescut foarte mult sumele alocate pentru dezvoltarea infrastructurii, întreţinerea şi modernizarea acesteia. Dacă am început cu alocări de sume în jur de 50.000 de lei în 2009, am ajuns la sfârşitul lui 2011 să putem aloca pe întreţinerea infrastructurii în jur de 70.000 de lei. Lucru pe care cred că îl percep şi cetăţenii judeţului Timiş, la ora actuală.

Ce proiecte sunt pentru anul ce tocmai a început?
Fiind şi ultimul an de mandat, suntem preocupaţi de a finaliza toate proiectele care sunt în curs de derulare prin aprobarea bugetului pe 2012 şi totodată vom implementa şi unele proiecte noi pe infrastructura drumurilor judeţene. Am promis că vom realiza fluidizarea traficului pe drumul judeţean din Giroc prin mărirea capacităţii de trafic la patru benzi, de asemenea, în acest an dorim să obţinem finanţarea şi sporirea capacităţii de trafic a porţiunii de drum de la centura de nord până la autostradă la patru benzi şi totodată avem drumul Timişoara-Moşniţa. În funcţie de proiectul comun cu Primăria Timişoara, vom avea în vedere ca şi acest drum să beneficieze de susţinerea financiară pentru a fi modernizat şi pentru a spori capacitatea de trafic. Poate va fi prelungită şi linia de tramvai până în Moşniţa.  Nu trebuie să uităm nici de proiectul maternităţii, ce e programată să ia naştere între Spitalul Judeţean şi Casa Austria.

Deponeul?
Se vor începe procedurile de achiziţii privind închiderea gropii de gunoi de la Parţa, Lugoj, Buziaş, Făget. Vineri vom avea o întâlnire cu toţi operatorii care colectează deşeurile la nivelul judeţului Timiş, pentru măsurile necesare ce trebuie să se asigure pentru o salubrizare conform cerinţelor mileniului trei. Ceea ce ne doare cel mai mult e faptul că nu reuşim să concesionăn serviciul de gestionare a deponeului, întrucât avem foarte multe contestaţii la licitaţia care a avut loc în luna noiembrie. Sperăm ca în luna aceasta să rezolvăm toate aceste contestaţii, să începem din nou procedura pentru a avea operatorul mult aşteptat pe deponeul Ghizela. Deponeul l-am realizat, din punct de vedere tehnic, în cadrul sistemului integrat de management al deşeurilor. Vom continua proiectele de realizare a centrelor de colectare, se vor scoate la licitaţie. Întregul proiect de management al deşeurilor la nivelul judeţului Timiş este destul de complex, a implicat mult efort din partea autorităţilor locale, atât financiar, cât şi efort uman, dar sperăm că vom parcurge toate procedurile ca, în 2012, acest sistem de management al deşeurilor să funcţioneze.

Comentarii

comentarii