Acasă Actualitate Proiectele prioritare pentru CJ Timiș sunt din sănătate și infrastructură rutieră

Proiectele prioritare pentru CJ Timiș sunt din sănătate și infrastructură rutieră

823
DISTRIBUIȚI

Preşedintele CJT, Călin Dobra, a trecut în revistă, în conferinţa de presă de joi, de la PSD, principalele proiecte care se află în vizorul administraţiei judeţene şi care aşteaptă cota de finanţare de la bugetul de stat, aflat, încă, în stadiu de proiect.

Prioritare vor rămâne investiţiile din sănătate.

“Proiectul Spitalul de copii va rămâne prioritar, va primi finanţarea total pentru închiderea proiectului în 2019. Ministrul Sănătăţii a asumat clar cele 15 milioane de lei pentru finalizare, în condiţiile în care principalul beneficiar, PMT, va asuma restul de 7 milioane de lei.

Institutul de Oncologie se regăseşte în proiectul de buget susţinut de PSD, unde trebuie reluată toată procedura, cu expertiză tehnică la clădirea din Calea Aradului, cu un nou SF şi licitaţia pentru proiectare. de aceea, acum, IOT are alocate sume strict pentru documentaţie, după care se va merge spre MS pentru alocarea de fonduri pentru investiţia propriu zisă.

Clinica de mari arşi, Unitatea de primiri urgenţe şi ATI reprezintă un proiect finanţat cu Banca Mondială şi va rămâne proiect gestionat de CJT şi spitalul judeţean”, a anunţat Călin Dobra.

Legat de domeniul educaţiei, el a precizat că sumele sunt alocate deja din 2018 şi se referă la construire de noi grădiniţe şi şcoli şi reabilitări, în funcţie de solicitările primăriilor.

La nivelul judeţului Timiş a fost alocată suma de 750 de milioane de lei prin PNDL2, din care au beneficiat şi lucrările de infrastructură rutieră, dar şi edilitară apă canal şi sistemul de învăţământ.

Pe infrastructura rutieră, Dobra susţine că proiectele susţinute de PSD Timiş sunt prinse în bugetul de stat: descărcarea de pe autostradă pe Calea Aradului, un proiect depus la Mediu pentru obţinerea avizului necesar fazei următoare, de execuţie.

Proiectul autostrada Timişoara – Moraviţa deja prinde contur, spune Călin Dobra, şi a fost prins pe bugetul de stat, a demarat procedura pentru SF. Varianta de ocolire sud este deja un proiect semnat, proiectarea durează 6 luni şi în vară poate începe execuţia. El a dat asigurări că vor avea conexiune cu autostrada toate uat-urile care au solicitat acest lucru.

Un alt proiect care a primit finanţare se referă al conexiunea rutieră dintre judeţele Timiş şi Caraş Severin, DN Moraviţa-Oraviţa.

SF pentru linia ferată Timişoara – Arad – Caransebeş şi dezvoltarea Aeroportului Timişoara sunt alte două proiecte avute în vizor de CJT, prinse în bugetarea guvernamentală, după cum spune liderul CJT.

Comentarii

comentarii