Acasă Actualitate Proiectul de lege referitor la controlul Youtube de către CNA, retras de...

Proiectul de lege referitor la controlul Youtube de către CNA, retras de la dezbatere publică

971
DISTRIBUIȚI
cna

Ministerul Culturii a anunțat vineri că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului a fost retras din procedura de dezbatere publică. Instituția susține că proiectul nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii în Guvern. Proiectul prevedea ca YouTube şi alte platforme de de videostreaming să intre sub controlul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care să poată decide îndepărtarea de conținut.

Ministerul Culturii a anunțat vineri, printr-un comunicat de presă citat de Agerpres, că proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului a fost retras din procedura de dezbatere publică, urmând să fie “reanalizat în raport cu oportunitatea reglementării şi cu necesitatea implementării Directivei 1808/2018 privind serviciile mass-media audiovizuale”.

Instituția susține că legea va fi modificată după consultări, inclusiv cu presa. De asemenea, Ministerul Culturii susține că proiectul nu a fost supus dezbaterii în Guvern.

“În acest sens, o eventuală transpunere a Directivei menţionate va fi supusă dezbaterii publice numai după ce vor avea loc consultări cu toţi factorii interesaţi, respectiv reprezentanţii mass-media. Precizăm că proiectul menţionat nu a parcurs proceduri de avizare la nivel guvernamental şi nu a fost supus dezbaterii la nivelul Guvernului”, afirmă Ministerul Culturii.

Proiectul prevedea ca YouTube şi alte platforme de de videostreaming să intre sub controlul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), care să poată decide îndepărtarea de conținut.

Comentarii

comentarii