Acasă Actualitate Proiectul de restaurare și consolidare a Castelului Huniade are autorizație de construire

Proiectul de restaurare și consolidare a Castelului Huniade are autorizație de construire

DISTRIBUIȚI

Fără a uita să facă și reproșuri, primarul Dominic Fritz a anunțat că a fost emisă autorizația de construire pentru proiectul ”Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a monumentului istoric Castelul Huniade, azi Muzeul Național al Banatului”. Acum lucrările pot începe, iar edilul-șef îi urează chiar și spor la muncă lui Alin Nica, președintele CJT.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Timiș, iar elaboratorul proiectului este SC Impex Romcatel Proiectare SA.

Primarul Dominic Fritz a anunțat că îi dorește, acum, spor la treaba lui Alin Nica, șeful CJT, dar fără a uita să reproșeze, probabil proprietarului clădirii, județul Timiș, faptul că de 16 ani proiectul e tot o promisiune.

„Am semnat autorizația de construire pentru restaurarea Castelului Huniade, clădire simbol a Timișoarei. Îi doresc succes și spor la treabă președintelui CJ Timiș, Alin Nica. Este un proiect extrem de întârziat, practic o promisiune care nu se mai întâmplă de 16 ani, când s-a închis pentru renovări și apoi nu s-a mai deschis. Noi avem deja conceptul câștigător pentru amenajarea Pieței Victoriei, iar Castelul este un punct central în proiect. Îmi doresc ca cele două investiții să se completeze și să pună în valoare potențialul zonei centrale a Timișoarei. Sper că domnul Nica se va apuca de lucrări cât mai repede”, conform primarului Dominic Fritz.

Documentația tehnică a fost înregistrată pentru avizare în 08.09.2023, iar ulterior rundei de clarificări, răspunsurile au fost primite în 09.10.2023. Autorizația de construire a fost emisă cu nr. 797/03.11.2023 și este disponibilă pe site-ul Primăriei Timișoara.

Comentarii

comentarii