Acasă Actualitate Proiectul legii pentru transferul Aeroportului Internațional Timișoara la autoritățile locale, respins definitiv...

Proiectul legii pentru transferul Aeroportului Internațional Timișoara la autoritățile locale, respins definitiv de Senat

DISTRIBUIȚI

Dorința autorităților locale din Timiș și Timișoara de a fi proprietare pe Aeroportul Internațional Timișoara va fi pus, pentru o vreme, ”la păstrare”. Proiectul de lege prin care se dorea transferul Aeroportului Internațional Timișoara în proprietatea administrației locale va fi respins, a spus senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu.

Un astfel de proiect de lege a fost depus la Parlamentul României de către deputatul PSD de Timiș, Alfred Simonis. Inițial acesta fost votat, inclusiv de aleșii liberali de Timiș, dar Guvernul Orban a atacat la Curtea Constituțională documentul, pe motiv că nu ar fi constituțional. Ulterior, proiectul nu a mai fost susținut de liberali.

Luni, Alina Gorghiu ne-a anunțat că, cel puțin deocamdată, acesta nu ajunge la autoritățile locale. Dar, ea îl va întreba pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, dacă are în vedere un asemenea transfer, pentru a ști ce strategie să adopte pe acest subiect. Respingerea acestei legi nu e din cauza liberalilor, ci din cauza Curții Constituționale, subliniază senatorul.

”În Senat, ca și cameră decizională, va fi respins  în curând un proiect de lege scris foarte prost de la PSD, prin care se dorea transferul Aeroportului Internațional Timișoara către autoritățile locale timișene. Acest proiect va fi respins, repet, pentru că este o decizie a Curții Constituționale, care arată că acest proiect este neconstituțional în întregime, nu pentru că nu se poate realiza transferul, ci pentru că el trebuie realizat prin hotărâre de guvern și nu prin lege. Asta este constituția și, ca atare, o vom respecta. Însă, ținând cont de acest proiect de lege respins, am adresat o interpelare ministrului Drulă, în care l-am întrebat dacă are în vedere, dacă există pe rolul ministerului un astfel de proiect sau intenția de a face acest transfer, astfel încât să ne putem organiza strategia cu privire la acest transfer într-un viitor apropiat”, spune Gorghiu.

Aeroportul din Timișoara a rămas singurul din România, la nivel regional, care aparține statului și nu autorităților locale. Vă reamintim că în urmă cu mai mult un an a exista un imens scandal, după ce s-a încercat ”unirea” aeroportului timișorean cu cel falit din Arad și mutarea conducerii noii structuri în județul vecin.

Comentarii

comentarii