Acasă Actualitate Proiectul lui Raoul Trifan a fost adoptat în Parlament. Primăriile se pot...

Proiectul lui Raoul Trifan a fost adoptat în Parlament. Primăriile se pot implica cu cât doresc în finanțarea reabilitării fațadelor clădirilor istorice

DISTRIBUIȚI

Raoul Trifan, senator USR Timiș, anunță că proiectul său de lege referitor la clădirile istorice a fost aprobat și de camera decizională a Parlamentului. Până acum, autoritățile locale erau obligate să asigure o cofinanțare de 50% din valoarea totală proiectele de reabilitare a fațadelor. Cu modificarea propusă de Trifan, autoritățile locale au acum dreptul să stabilească singure procentul și criteriile de acordare a acestor finanțări, prin hotărâre de consiliul local. În zilele care urmează, proiectul va fi trimis la Administrația Prezidențială pentru promulgare.

„Chiar acum, Camera Deputaților a adoptat proiectul legislativ pe care l-am inițiat anul trecut privind restaurarea clădirilor istorice. Acest proiect oferă unelte suplimentare primăriilor care își doresc să repare fațadele clădirilor de patrimoniu. Sunt foarte bucuros să văd cum un proiect în care am investit timp și resurse prinde contur și urmează să producă efecte”, transmite Raoul Trifan, senator USR de Timiș.

Într-o postare pe Facebook, useristul le mulțumește inclusiv deputatului Alfred Simonis (PSD), dar  și senatorilor Karoly Csaszar (UDMR) sau domnul senator, Mihail Veștea (PNL), „dovadă că partidele pot colabora în interesul cetățenilor”, după cum scrie acesta.

Vă amintim că la Timișoara există regulament de ajutorare a proprietarilor în reabilitarea fațadelor încă de pe vremea lui Robu. Totuși, cum niciun proiect nu primise finanțare, în iunie 2021, administrația Fritz și-a trecut prin consiliul local un nou regulament, pe care l-a și modificat la mijlocul anului 2022. Momentan, nici acesta nu pare să fie prea eficient, existând – ce-i drept – mai mulți doritori, însă fără rezultate concrete momentan.

Comentarii

comentarii