Acasă Actualitate Promis de Nicolae Robu din 2012, Complexul de agrement din Calea Lipovei...

Promis de Nicolae Robu din 2012, Complexul de agrement din Calea Lipovei a devenit subiect… politic

973
DISTRIBUIȚI

Unul dintre ultimele subiectele care a iscat contre între primarul liberal Nicolae Robu şi USR este complexul sportiv şi de agrement din Calea Lipovei. Edilul a promis că-l începe în acest an (după ce l-a promis încă din campania electorală din 2012), dar cei din USR au venit cu o atenţionare care va tergiversa proiectul. USR-iştii au spus că nu s-au parcurs toate etapele în astfel de situaţii şi că ar lipsi un plan urbanistic zonal, precum şi organizarea unui concurs de soluţii arhitecturale. Aceştia susţin că “autorităţi locale au eliberat Certificatul de Urbanism nr. 3995 / 04.10.2018, pentru o funcţiune identică şi anume construirea unui complex sportiv pentru agrement pe terenul lipit de terenul prevăzut pentru obiectivul de investiţii menţionat”.

Primarul Nicolae Robu a declarat în conferinţa de presă de marţi 12.03 că nu ia în seamă declaraţiile unor veleitari care au făcut tot posibilul să blocheze aici proiectul Complex sportiv şi de agrement Calea Lipovei.

“Nu-i bagă nimeni în seamă, lumea s-a lămurit cu ei şi vor vedea în curând, în luna mai, că timişorenii sunt oameni pe care nu-i poţi păcăli pe termen lung. Pe termen scurt îi mai poţi păcăli, dar deja a trecut suficientă vreme, iar timişorenii s-au lămurit cu ce vrea şi ce poate fiecare să ofere pentru Timişoara şi pentru România. În timp ce eu şi colegii cu care asigurăm administraţia liberală a oraşului, avem ce să raportăm ca realizări pentru Timişoara, avem proiecte concrete, alţii nu se pot “mândri” decât cu câtă habotnicie au încercat să boicoteze proiectele, inclusiv un proiect atât de frumos şi de aşteptat de cetăţeni din Calea Lipovei, complexul sportiv şi de agrement. Îi asigur pe cetăţenii Timişoarei că acel complex se va face, nimeni nu-l opreşte, el şi-a urmat cursul în permanenţă, numai că procedurile sunt puternic cronofage, dar vom ajunge în acest an la şantier şi toţi vor putea vedea că noi nu operăm cu vorbe goale, ci cu vorbe însoţite de fapte. La fel, vom face complexul din calea Buziaşului şi inclusiv cu stadionul. Unii îşi închipuie că au fost doar vorbe aruncate de mine despre acel stadion, dar el va fi construit şi va începe în acest an. Îl vom face în etape, aproximativ 5 mii de locuri în prima etapă, apoi alte 5 mii şi în ultima etapă până la alte 5 mii. Ţinta este să avem între 10-15 mii de locuri, din bani locali. Al treilea complex, în Calea Şagului-Dâmboviţa, este pe procedură”, a detaliat Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii