Acasă Actualitate Proprietarii FM Logistic vând către CTP centrul de distribuție din Dudeștii Noi

Proprietarii FM Logistic vând către CTP centrul de distribuție din Dudeștii Noi

DISTRIBUIȚI

Furnizorul francez de servicii logistice și transport FM Logistic, aflat în proprietatea familiilor Faure și Machet, este în curs de vânzare, către dezvoltatorul imobiliar CTP, a centrelor sale de distribuție din Timișoara și Dâmbovița, cele mai valoroase din rețeaua locală, cu scopul închirierii lor ulterioare, o tranzacție evaluată la 40-45 de milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Portofoliul de vânzare include platforma logistică din Dudeștii Noi, de lângă Timișoara, inaugurată de FM Logistic în 2003 odată cu depozitul Nestle, fiind prima investiție locală a francezilor. Astăzi, este cel mai mare centru de distribuție al rețelei, cu o suprafață de circa 50.000 de metri pătrați și o capacitate maximă de extindere de 80.000 de metri pătrați. Aici funcționează, din 2021, și cel mai mare depozit din regiune al Diageo, unul dintre liderii globali de pe piața băuturilor alcoolice.

Vânzarea include și centrul din Petrești, județul Dâmbovița, care are o suprafață de circa 28.000 de metri pătrați, la care se adaugă teren adiacent ce poate asigura o extindere a depozitelor până la 120.000 de metri pătrați. Vânzarea celor două platforme, evaluate la 40-45 milioane euro, se face în sistem sale-and-leaseback, care presupune vânzarea proprietăților deținute și închirierea lor ulterioară, pe termen lung.

Această practică face parte din modelul de business al FM Logistic, prin vânzare fiind eliberate lichiditățile necesare părții operaționale a afacerii. Banii câștigați vor fi reinvestiți în grup: fie în flota auto, fie în expansiunea pe țări noi, potrivit surselor Profit.ro.

Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de spații industrial-logistice din România, se află în etapa premergătoare semnării achiziției acestui portofoliu de proprietăți de la FM Logistic.

După vânzarea acestor două centre, cele mai mari din rețeaua sa locală, logisticianul va mai rămâne cu platforma din Dragomirești, unde funcționează un depozit de 20.000 de metri pătrați, închiriat către L’Oreal.

Comentarii

comentarii