Acasă Economic Proprietarul Drumco Timişoara, compania austriacă Strabag, a raportat un profit mai mic...

Proprietarul Drumco Timişoara, compania austriacă Strabag, a raportat un profit mai mic cu 8% în anul fiscal 2008

DISTRIBUIȚI

strabagProducătorul autriac de materiale de construcţii Strabag, prezent şi în România, a anunţat, joi, scăderea profitului cu 8% în anul fiscal 2008, încheiat în martie, la 157 milioane de euro, şi că va renunţa la obiectivele financiare stabilite pentru anul 2009. Strabag a raportat un câştig net de 170,2 milioane de euro în anul fiscal 2007. Rezultatele anunţate de companie pentru anul fiscal 2008 s-au situat sub aşteptările analiştilor, profitul operaţional fiind afectat de reevaluarea în scădere a activelor şi fluctuaţia cursului de schimb în ultimele trei luni ale anului trecut.
Conducerea Strabag a precizat că dispune de suficiente comenzi pentru perioada aprilie-iunie, primul trimestru al anului fiscal 2009. "Obiectivul de creştere a marjelor de profit nu va fi atins în 2009, în pofida planului de reducere a costurilor şi restructurare", se arată într-un comunicat al companiei. Dividendul acordat pe acţiune va rămâne, însă, la nivelul celui din anul anterior, respectiv 0,55 euro. Potrivit analiştilor companiei, o criză a sectorului construcţiilor este posibilă în perioada 2013-2015.
Strabag controlează în România, printre altele, companiile Drumco Timişoara şi Strabag România, iar în ultima parte a anului trecut a confirmat că intenţionează să investească 220 de milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de ciment, la Anina, în judeţul Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii