Acasă Actualitate Propunerile ierarhilor români pentru aniversarea a 30 de ani de la căderea...

Propunerile ierarhilor români pentru aniversarea a 30 de ani de la căderea regimului comunist

496
DISTRIBUIȚI

Mitropoliții reuniți în ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au propus organizarea de manifestări religioase cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, pentru comemorarea jertfei creștinilor din decembrie 1989, precum și în timpul regimului comunist, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

În Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în 30 septembrie 2019.

În cadrul ședinței s-a hotărât:

Completarea Programului-cadru „2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”.

Această completare se referă la repere tematice teologic-educaționale, culturale și mediatice, menite să reflecte mai bine cele două teme, omagială și comemorativă, în activitatea unităților de cult ale Patriarhiei Române.

Organizarea de evenimente și acțiuni cu prilejul aniversării a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Evidențierea, de asemenea, a modului responsabil în care Biserica Ortodoxă Română a folosit libertatea dobândită după căderea regimului comunist pentru a mărturisi prin cuvânt și faptă Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos, prin întreaga sa lucrare misionară, educațională, social-filantropică și edilitară.

Comentarii

comentarii