Acasă Actualitate Protecția Consumatorilor a închis o patiserie și un fast-food din Timiș și...

Protecția Consumatorilor a închis o patiserie și un fast-food din Timiș și le-a amendat cu câte 20.000 de lei fiecare

DISTRIBUIȚI

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș susține că este total inacceptabil ce a găsit la o patiserie din județ, localitatea Parța, și un fast-food din Calea Șagului Timișoara.

Mihai Alin Gubandru, comisar șef adjunct, a explicat care au fost abaterile de la patiserie:

”Toată materia prima, cu excepția umpluturilor,  este păstrată neconform, ne respectând condițiile de depozitare înscrise de producător. Spatiile de producție și de vânzare neconforme, cu pereți si tavane neigienizate, cu porțiuni ale tencuielii căzute, cu urme de infiltratii, mucegai, paviment spart, cu porțiuni lipsa, deteriorat. Spatiile frig necurățate, neigienizate, care nu asigura temperatura de depozitate termometrele utilajelor indicând 14 respectiv 20 grade Celsius.

Cuptorul necurățat, neigienizat, cu strat gros de grăsime arsa. Tăvile de coacere necurățate, neigienizate, arse cu depunere de strat gros de grasime arsa, deformate, rupte. Prezenta in depozit a cablurilor electrice suspendate. Depozitul și spațiul de producție cu prezenta in număr mare a muștelor, furnicilor. Produse expuse la vânzare fără informații cu privire la alergenii continuti si nu exista nicio mențiune cu privire la termenele de valabilitate ale acestora.

Abateri fast-food: materii prime lipsite de elemente  de identificare și caracterizare . Materii prime având modificată starea termică. Spațiul dedicat alimentației publice neigenizat, cu insecte vii și moarte”.

Iată și sancțiunile impuse de inspectorii CJPC Timiș:

Patiserie – 2 amenzi în valoare totală 20.000 lei, 1 avertisment și s-a propus măsura complementară de închidere a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

FAST-FOOD: o amendă de 20.000 lei și s-a dispus măsura complementară de oprire temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor

La ambele unități a fost dispusă oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe – a subliniat Gubandru, vineri 12 august 2022.

Comentarii

comentarii