Acasă Economic Protecția consumatorului. Schimbări legislative, ordine, măsuri și regulamente

Protecția consumatorului. Schimbări legislative, ordine, măsuri și regulamente

DISTRIBUIȚI
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, organizează, în data de 13 iunie 2024, la ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri all CCIAT din bdul Eroilor de la Tisa nr. 22, Sala Banat (etaj I), seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.
 
Tema este “Protecția consumatorului. Schimbări legislative, ordine, măsuri și regulamente”
 
Vor fi prezentate cele mai recente schimbări în legislația din domeniul protecției consumatorului și se va discuta despre modul în care mediul de afaceri a asimilat aceste schimbări
 
Se va discuta despre ce trebuie să știe agenții economici pentru a respecta reglementările în vigoare, respectiv: O.G. 21/92 privind protecția consumatorului, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comercianților în relația cu consumatorii și armonizarea reglementărilor cu legislația europeană privind protecția consumatorilor, alte ordine specifice.
 
Protecția consumatorului este esențială pentru asigurarea unei relații corecte între consumatori și operatorii economici, evitând încălcările drepturilor consumatorilor. 
 
Prin intermediul reprezentaților CRPC Regiunea Vest Timis/CJPC Timiș, în urma controalelor efectuate, consumatorii sunt asigurați că produsele și serviciile puse pe piață sunt conforme cu standardele de calitate și siguranță.
 
Câte acțiuni de control au fost derulate de CJPC Timiș în 2023? Dar până acum în 2024?
 
În ce domenii de activitate sunt mai multe probleme?
 
Din ce domeniu s-au primit cele mai multe sesizări?
 
Când se aplică amenzile și care este cuantumul acestora?
 
Seminarul va fi susținut de specialiști din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș: comisar șef Mihai Alin Gubandru, comisar Raluca Loredana Codreanu, comisar Daiana Sivola Mărgărit. 
 
Înscrierea se face online accesând: https://www.cciat.ro/formular/index.php?cdx=56h
Participarea este gratuită, pe bază de confirmare.

Comentarii

comentarii