Acasă Actualitate Protest în centrul Timișoarei – Foto

Protest în centrul Timișoarei – Foto

DISTRIBUIȚI

„Mai mult ca niciodată, Timișoara implicată!” este titulatura sub care se desfășoară un nou protest în urbea de pe Bega. Timișorenii au ieșit sâmbătă, 20 ianuarie, din nou în stradă, pentru a-și striga nemulțumirea față de măsurile luate de majoritatea parlamentară. Inițiatorii protestului (Timișoara Civică) cer schimbarea clasei politice și a societății românești.

„Chemarea de acum nu mai este doar despre peticirea unor măsuri politice absurde. Gata! De acum schimbăm felul în care se lucrează pentru interesul public. De acum devenim cu adevărat responsabili”, transmit inițiatorii protestului – Timișoara Civică.

Aproximativ 5000 de timişoreni s-au adunat în Piaţa Victoriei, la Timişoara, pentru a protesta faţă de modificarea Legilor Justiţiei, iar în cadrul protestului a fost adusă o caracatiţă cu chipul lui Liviu Dragnea. Deasupra intrării în Operă au fost aşezate afişe cu chipurile parlamentarilor PSD de Timiş. Oamenii au pornit în marş pe străzile oraşului.

Ei au strigat lozinci precum ”Hoţii, hoţii”, ”DNA să vină să vă ia”, ”Săvă fie frică, ţara se ridică”, ”Legi pentru toţi, nu pentr uhoţi”, ”Rezistăm, nu plecăm”,”Aţi reuşit, ne-aţi unit” şi ”Afară, corupţia din ţară” sau ”Democraţie, nu oligarhie”.

De la microfon, organizatorii au explicat celor prezenţi în centrul oraşului care sunt principalele modificări pe care guvernanţii vor să le aducă actelor normative din Justiţie.

„Ne-am săturat să fim bătaia dejoc a politicienilor. Numirea noului prim-ministru, aşteptările nerealiste din partea unui personaj salvator – în cazul de faţă,preşedintele ţării – speranţele înşelate, nesimţirea şi incompetenţa fără margini ale oamenilor politici, toate acestea ne dezamăgesc. Dar nu ne vom lăsa dezamăgiţi prea mult! Mereu a ţinut de noi să facem o schimbare, dar abia recent am început să realizăm puterea pe care o avem: fiecare şi, mai ales, împreună. De aceea, continuăm ce am început: ne informăm, gândim, acţionăm. Reacţionăm mai puţin emoţional şi mai mult raţional. Poate că nu e tipic românesc, dar e timpul să începem o schimbare: să reacţionăm, aşadar, cu cap, ca sa nu ne impiedicam pe drumul spre schimbare! Păstrăm motivaţia de a merge mai departe şi de aprotesta. Această clasă politică nu ne reprezintă”, au transmispe Facebook organizatorii protestului de la Timişoara.

După aproximativ două ore de la începutul protestului, timişorenii au pornit în marş pe mai multe străzi din centrul oraşului. Protestul de la Timişoara a început în jurul orei 18.00.

În jurul orei 21.00, protestul de laTimişoara s-a încheiat în ritmurile melodiei ”Timişoara” a celor de la ProMusica.

Protestatarii şi-au dat, din nou, întâlnire în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru un nou protest, duminica viitoare.

 

Comentarii

comentarii