Acasă Actualitate Protest în fața Consulatului German din Timișoara, pentru eliberarea celor 7 copii...

Protest în fața Consulatului German din Timișoara, pentru eliberarea celor 7 copii ai familiei Furdui, sechestrați de statul german

DISTRIBUIȚI

Marți, 9 noiembrie, în Timișoara și în mai multe orașe din țară, Alianța Familiilor din România a organizat ample proteste, în semn de solidaritate cu familia Furdui, căreia statul german i-a sechestrat cei șapte copii.

Beniamin Lup (foto) a explicat că, pe 26 octombrie, s-au împlinit 6 luni de când cei șapte (7) copii minori ai familiei Furdui au fost luați în mod abuziv de către autoritățile germane de protecție a copiilor (Jugendamt).

De aceea, în prima săptămână din luna noiembrie AFR, a demarat acțiuni de pichere în diferite orașe din România prin care atenționează publicul, privind atrocitățile comise de autoritățile germane la adresa acestei familii de imigranți români creștini din Germania.

Acțiunile au fost desemnate să atenționeze și autoritățile germane din România și din străinătate asupra faptului că mișcarea pro-familie din România se solidarizează cu familia Furdui și că solicită reunificarea cât mai grabnică și necondiționată a copiilor cu părinții.

Acțiunile de pichetare au avut loc în fața ambasadei Germaniei din București, la consulatul german din Timișoara, cât și în spațiul public și în fața clădirilor oficiale din Oradea, Cluj, Pitești și Alba Iulia. Acțiunile de pichetare din aceste orașe vor continua și în viitor, iar pe parcursul săptămânilor următoare AFR intenționează să lanseze acțiuni de pichetare și în alte orașe din România: Suceava, Hunedoara, Arad, Bistrița, Baia Mare, Sălaj, Sibiu, Iași și alte orașe, cât și la Chișinău.

De asemenea, pe 6 noiembrie un grup AFR a organizat un protest în Ravenna, Italia, la care au participat aproximativ 40 de persoane.

Petre Costea, președintele AFR, a declarat: “Suntem mândri și mulțumiți de răspunsul pozitiv și prompt al mișcării pro-familie din România la chemarea la acțiune în sprijinul familiei Furdui. Colegii din AFR au stat în ploaie, vânt și vreme rece zile întregi pentru a convinge autoritățile germane să elibereze cât mai grabnic copiii Familiei Furdui. Pentru asta ei merită să fie apreciați și sprijiniți. Acțiunile de pichetare vor continua până când toți cei șapte (7) copii ai Familiei Furdui vor fi dați înapoi familiei”.

AFR va continua să organizeze și proteste publice în sprijinul familiei Furdui în București și alte orașe din România. Proteste AFR sunt deja programate în București pe 20 și 28 noiembrie și pe 18 decembrie.

”Vă invităm să vă alăturați acestor inițiative ca voluntari. AFR solicită voluntari pentru pichetare, organizarea protestelor și distribuirea de materiale și pliante în spațiul public”, îndeamnă Beniamin Lup. Detalii la: office@alianta-familiilor.ro

Mișcarea pentru familie din România intenționează să se mobilizeze în următoarele săptămâni și luni pentru a sprijini eforturile deja făcute și care vor mai fi făcute pentru a convinge autoritățile germane să întoarcă copii familiei Petru și Camelia Furdui la părinți. Luați de acasă de la părinți în aprilie cu forță și fără justificare reală, copiii simt lipsa părinților. Din nefericire, acțiunea autorităților germane continuă acest coșmar la care familia a fost supusă de peste șase (6) luni.

AFR dorește să-și facă contribuția la reîntregirea cât mai grabnică a familiei. În acest sens, AFR intenționează să demareze proiecte publice cât de curând, atât în România cît și în diaspora.

”Avem nevoie de ajutorul dvs. Cei care doriți să ne ajutați sunteți rugați să răspundeți acestui email, și să ne dați numele dvs întreg, un număr de telefon unde puteți fi contactați, și să ne spuneți în ce oraș locuiți. Articolul 16 din Declarația Universală a Drepturilor Omului afirmă: “Cu începere de la împlinirea vârstei legale, bărbatul și femeia, fără nici o restricție în ce privește rasă, naționalitatea sau religia, au dreptul de a se căsători și de a întemeia o familie. … Familia constituie elementul natural și fundamental al societății și are dreptul la ocrotire din partea societății și a statului”. Familia română își cere drepturile. Aceste drepturi le pledăm, le-am pledat din 2006 încoace, și vom continuă să le pledăm. Sunt cele mai prețioase dintre drepturi dar și cele mai abuzate azi. Prețuiți-le!”, atrage atenția Asociația Familiilor din România.

Comentarii

comentarii