Acasă Administraţie Protest organizat la Timișoara de președintele Noii Drepte – Mehedinți, împotriva primarului...

Protest organizat la Timișoara de președintele Noii Drepte – Mehedinți, împotriva primarului Fritz și a Consiliului Local „neo-marxist”

DISTRIBUIȚI

Pe 14 ianuarie, în fața Primăriei Timișoara, va fi organizat un protest împotriva primarului Dominic Fritz. Mai precis, împotriva mai multor decizii ale acestuia și ale consiliului local, precum „distrugerea Colterm” sau creșterea mai multor tipuri de taxe și impozite. Protestul este organizat de Florin Măneanu, președintele partidului Noua Dreaptă – filiala Mehedinți, potrivit site-ului partidului. Acesta a și publicat, pe Facebook, autorizația primită din partea primăriei, prezentând 12 argumente împotriva actualei administrații.

Noua Dreaptă este un partid naționalist, considerat chiar „neo-legionar”. Ideologic, formațiunea susține teze considerate eurosceptice, antisemite, rasiste și xenofobe. Public, partidul este cunoscut pentru mesaje împotriva diversității sexuale și pentru teoriile conspiraționiste pe care le susține, inclusiv prin postări pe propriul site. Florin-Ion Măneanu, organizatorul protestului de la Timișoara și liderul filialei de Mehedinți a Noii Drepte, a candidat, în trecut, și la alegerile locale pentru Primăria Drobeta Turnu Severin.

Iată mesajul lui Măneanu referitor la protest:

„Pe data de 14.01.2022, între orele 14:00 – 17:00, în fața Primăriei Municipiului Timișoara, va avea loc un protest al societății civile îndreptat împotriva primarului Dominic Samuel Fritz, dar și a Consiliului Local Timișoara, majoritar USR, folosit de neo-marxiști pentru a distruge economia locală, traiul decent și sănătatea cetățenilor Timișoarei. 

Iată 12 motive pentru care am hotărât să ieșim în stradă:

1) Incompetența crasă de care dă dovadă în domeniul administrației publice;

2) Distrugerea Companiei Locale de Termoficare Colterm care a fost «ajutată» să intre în insolvență.

3) A lăsat fără căldură și apă caldă peste 50000 de timișoreni, punându-le viața în pericol, în plin sezon rece;

4) Este direct vinovat pentru amenda astronomică de 21 de milioane de euro, primită de Primăria Timișoara de la Administrația Fondului de Mediu;

5) Fuga de răspundere atribuită funcției pe care o deține, în doi ani de mandat a delegat majoritatea atribuțiilor altor angajați ai primăriei;

6) Risipă de bani publici, numai pentru Festivalul LGBTI+ a cheltuit suma de 50000 de Lei;

7) Subminarea economiei locale, în special a sectorului HORECA, prin măsurile de carantinare și restrângere a activităților economice;

8) Dublarea prețului la Gigacalorie;

9) Scumpirea exagerată a prețului biletelor și al abonamentelor de transport public în comun;

10) Mărirea taxelor și a impozitelor;

11) Mărirea taxelor de parcare;

12) Suspiciunea de fraudare a concursului de recrutare pentru cele 22 de poziții vacante în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara … și altele”.

 

Comentarii

comentarii