Acasă Actualitate Proteste la Timișoara și în mai multe oraşe din ţară faţă de...

Proteste la Timișoara și în mai multe oraşe din ţară faţă de modificarea codurilor penale şi guvernanţi – Foto

2192
DISTRIBUIȚI

Peste 1.000 de oameni s-au adunat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara pentru a protesta faţă de modificările Codului de procedură penală. Proteste au mai avut loc la București, Cluj, Sibiu și Galați.

Protestul “Stop joc, penalilor” organizat în Piaţa Victoriei din Timişoara a fost anunţat pe Facebook, iar miercuri seara, peste o mie de oameni s-au adunat în centrul oraşului pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la modificările Codului de procedură penală.

Manifestanţii ţin în mâini steagul României, precum şi cel al Uniunii Europene şi se folosesc de tobe şi vuvuzele pentru a face zgomot.

De asemenea, protestatarii scandează “Parlament penal, marş la tribunal“, “Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, “Să vă fie frică, ţara se ridică”, “DNA să vină să vă ia”, “Noi nu suntem o naţie de hoţi”, “Afară, afară cu hoţii din ţară”, “Uniţi, salvăm toată România” sau “PSD, ciuma roşie”.

Totodată, în Piaţa Victoriei a fost adus un afiş uriaş pe care scrie “Punctul 8 de la Timişoara, fără comunişti, fără penali”, iar unii dintre manifestanţi ţin în mâini pancarte cu mesaje precum “Toţi pentru justiţie” sau “Infractorii favorizaţi şi noi abuzaţi. PSD – ALDE – UDMR – CCR, grup infracţional organizat”, scrie mediafax.ro.

La protest şi-au făcut prezenţa şi voluntari care strâng semnături pentru campania “Fără penali în funcţii publice”.

Comentarii

comentarii