Acasă Economic Protestul angajaților Nestle Timișoara continuă. Sindicaliștii sunt supărați și pe primarul Nicolae...

Protestul angajaților Nestle Timișoara continuă. Sindicaliștii sunt supărați și pe primarul Nicolae Robu

645
DISTRIBUIȚI

Angajații Nestle Timișoara au început protestele la poarta fabricii în semn de nemulțumire față de refuzul companiei de a da curs cererilor sindicatului privind acordarea pachetelor sociale compensatorii. Patronatul a anunțat închiderea fabricii din România și mutarea producției în Ungaria, iar cei peste 300 de angajați vor rămâne fără locuri de muncă.

”Prin atitudinea lor, oficialii Nestle au demonstrat că românii sunt muncitori de mâna a doua, în condițiile în care după închiderea unor unități similare din Occident, pachetul compensatoriu a reprezentat 50 de salarii compensatorii, indiferent de vechime. Pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani s-a mai adăugat o pensie viageră reprezentând 80% din salariul brut. De ce muncitorii români să fie discriminați, iar oferta primita sa reprezinte max. 13 salarii pentru angajații cu peste 20 de ani vechime in fabrica? Pentru muncitorii din fabrica Nestle Timișoara, oferta avansată de patronat este de maximum 13 salarii compensatorii, în cazul persoanelor cu o vechime de peste 20 de ani. Este o bătaie de joc la adresa muncitorului român, un șantaj practicat de o multinațională care ne tratează ca pe sclavi, în comparație cu angajații ei din Occident. De la Barcelona, am primit motivația pentru oferta făcută de conducerea Nestle cum că suntem în România, și nu se pot acorda salarii compensatorii ca în Occident”, a declarat Ovidiu Bolovan, președintele Sindicatului Nestle.

În fapt, conducerea companiei respectă contractul colectiv de muncă, semnat în luna noiembrie a anului trecut.

Liderul de sindicat spune că o mare parte a nemulțumirilor angajaților au fost prezentate și  ministrului Muncii și Justiției Sociale, dar nu a primit nimic un răspuns.

Ovidiu Bolovan este supărat și pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu, din cauza atitudinii sfidătoare a acestuia la adresa angajaților din Timișoara. ”Domnul primar a spus că nu contrează că se închid firme pentru că la Timișoara nu avem șomaj. Mulți dintre angajații de la Nestle au peste 50 de ani și nu vor mai găsi prea ușor un alt loc de muncă. Primarul ar trebui să fie alături de angajații din TImișoara”, ne-a declarat Bolovan,

Protestul angajaților Nestle este sprijinit de Federația Națională a Sindicatelor din Industria Alimentară – Sindalimenta, la Timișoara fiind prezent luni Dragoș Frumosu, președintele Federației.

Comentarii

comentarii