Acasă Cultura Protocol de colaborare între cele două capitale europene ale culturii în 2021...

Protocol de colaborare între cele două capitale europene ale culturii în 2021 – Timișoara și Novi Sad

865
DISTRIBUIȚI

Marți 4 iunie 2019, la ora 18.00, la Centrul Multifuncțional Bastion Theresia, a avut loc semnarea protocolului de colaborare între Timișoara și Novi Sad, cele două capitale europene ale culturii în 2021.

”Deja am creionat câteva proiecte comune pe care să le aplicăm în practică. Unul dintre acestea îl reprezintă Autocarul cultural care va circula între Novi Sad și Timișoara, în timpul unor evenimente ce vor avea loc în 2021. Este o legătură necesară impusă nu numai de apropierea geografică, dar și datorită legăturilor istorice dintre cele două orașe și pentru că ne-am propus o abordare regională în 2021. După acest an, lucrurile nu se vor opri, fiindcă dorim să lăsăm moștenire legături mai strânse dintre artiștii din Timișoara și din Novi Sad. Vrem ca multe proiecte comune să continue și ne dorim ca Autocarul cultural să rămână și după anul 2021”, a spus Simona Neumann, directorul Asociației Timișoara 2021 -Capitală Europeană a Culturii.

Timișoara și Novi Sad sunt înfrățite din 2005, iar în dosarele de candidatură ale celor două orașe pentru a deveni Capitale Culturale Europene în 2021 au fost menționate aceste colaborări între Banat și Voivodina. Cooperarea între cele două regiuni va fi realizată prin colaborări de bune practici, conlucrarea cu organizații din cultură și educație, încurajarea schimbului de artiști, organizarea de seminare, traininguri, dar și lansarea unor anunțuri de proiecte culturale care vor putea fi finanțate și promovate în comun.

Comentarii

comentarii