Acasă Economic Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport! Seminar interactiv, cu CCIA...

Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport! Seminar interactiv, cu CCIA Timișoara

DISTRIBUIȚI

Tranzacțiile intra-grup și prețurile de transfer aplicate. Provocările raportărilor SAF-T, RO e-Factura și RO e-Transport este seminarul organizat în, 11 mai 2023, la Timișoara, 9:00-12:00, de către KPMG Tax SRL și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

În prezent, digitalizarea ANAF prin raportările SAF-T, sistemele RO e-Factura & RO e-Transport dă bătăi de cap contribuabililor din România. Totodată, în contextul unei presiuni pe bugetul statului care poate conduce la intensificarea controalelor fiscale, companiile ce fac parte din grupuri trebuie să fie atente la prețurile de transfer aplicate.

Digitalizarea este unul dintre fenomenele care au contribuit la dezvoltarea economică observată în ultimii ani. Fiscalitatea și raportările fiscale nu au putut fi ocolite de acest fenomen: de la formele primare (depunerea electronică a declarațiilor) trecând la generalizarea SPV-ului si ajungând la formele complexe de raportare (SAF-T, factura electronica și e-Transport).

Dacă unele măsuri au fost introduse pentru a îmbunătăți relația dintre inspectori și contribuabili (SPV, desk-audit), unele măsuri țintesc acele zone de unde autoritățile și-au propus o creștere a gradului de colectare a taxelor: în zona de TVA –eliminarea practicii de a emite facturi fără ca acestea să fie raportate la furnizor, vânzarea de bunuri fără documente legale, neplata la buget a TVA etc., iar în zona de prețuri de transfer de a se asigura plata echitabilă a taxelor în România prin împiedicarea erodării bazei impozabile și a mutării profiturilor. Abordările echipelor de inspecție fiscală în controalele de prețuri de transfer au evoluat de-a lungul timpului, prin urmare și contribuabilii trebuie să se adapteze acestora în vederea diminuării potențialelor riscuri.

Gazdele acestui eveniment sunt specialiștii KPMG:

Alexandru Comănescu, Tax Director

Adina Bănici, Tax Associate Director, Biroul din Timișoara

Ioana Botez, Tax Associate Director

Corina David, Tax Senior Manager, Biroul din Timișoara

Vlad Foica, Tax Senior Manager, Biroul din Timișoara

Echipa de Consultanță Fiscală din Timișoara a KPMG în România este cea mai mare din afara Bucureștiului. Acesta este rezultatul eforturilor neîntrerupte din ultimii 16 ani pentru dezvoltarea afacerii pentru clienții din zona Timișoara. Suntem poziționați optim pentru a oferi o abordare integrată, personalizată, cu o echipă de profesioniști cu expertiză vastă. Perioada de desfășurare: 11.05.2023, orele 9:00 – 12:00 (8:30 – 9:00 primirea participanților).

Comentarii

comentarii