Acasă Actualitate Prăpăd în Timiş!

Prăpăd în Timiş!

451
DISTRIBUIȚI

Ploile şi vântul puternic au făcut ravagii în Timişoara şi judeţ. Starea de alertă continuă…
Furtuna a făcut, marţi, adevărate ravagii în Timişoara şi în judeţ. Ploile abundente, dar şi vântul deosebit de puternic, care au început în noaptea de luni spre marţi, şi-au făcut de cap, ieri, pe drumurile din oraş. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil şi au blocat circulaţia în zona centrală a oraşului. Ţiglele au zburat de pe case, iar multe panouri publicitare au fost puse la pământ, la Timişoara. Pompierii militari au intervenit pentru deblocarea drumului de la Orţişoara, dar şi pentru a tăia mai mulţi copaci căzuţi peste maşini, la Timişoara.

Grav accident din cauza condiţiilor meteo
Traficul a fost îngreunat, marţi, în întregul oraş. Şi la ieşirile din Timişoara a fost o adevărată nebunie. Un accident rutier grav pe Calea Aradului a bulversat, preţ de zeci de minute, traficul pe drumul Timişoara – Arad. Şoferul unui Opel ce venea dinspre Arad a pierdut controlul volanului, a derapat pe contrasens şi a lovit în plin un Volkswagen Passat, ce venea din sens opus. Ambele maşini implicate în accident au fost lovite la puţine momente de o autoutilitară, a cărui şofer nu a mai avut timp să frâneze. Două persoane din Volkswagen au suferit răni uşoare în urma impactului. Şoferul imprudent al Opelului, care a generat accidentul în lanţ, se află în stare critică. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale acestuia.

Mai multe localităţi au rămas fără curent
Curentul s-a oprit în mai multe localităţi din Timiş, din cauza vântului puternic care a dărâmat stâlpi şi copaci. În judeţ au fost afectate localităţile din zona SânnicolauMare – Lovrin, Maşloc, Carani, Sânandrei, Orţişoara – parţial. „Din cauza condiţiilor meteo deosebite, manifestate prin rafale puternice de vânt, au fost afectate mai multe reţele electrice de medie tensiune din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Banat. Pentru remedierea tuturor defecţiunilor semnalate în zonă, echipele Enel Distribuţie Banat intervin cu toate echipele de intervenţie, urmând ca alimentarea tuturor consumatorilor să fie reluată în cel mai scurt timp posibil”, spun reprezentanţii Enel Banat. Vântul intens a pus la pământ un stâlp de electricitate în Cenad, iar circulaţia în apropiere de Lovrin a fost îngreunată câteva minute bune din cauza mai multor crengi care au căzut pe carosabil. Reprezentanţii Enel Electrica Banat au intervenit în Cenad pentru remedierea avariei, iar pompierii timişeni au supravegheat zona. Meteorologii avertizează că vremea nefavorabilă se va menţine şi în următoarele zile, în zona de vest. De altfel, judeţul Timiş se află sub incidenţa avertizării meteo cod galben pentru ploi şi vijelii, până joi.

Traficul – aruncat în aer, la Timişoara…
Prăpădul din judeţ s-a făcut simţit foarte bine şi la Timişoara. Pe străzile Dacilor şi Mercy din zona centrală, mai multe ţigle au zburat de pe case. Mai multe suporturi de flori au căzut şi în Piaţa Traian. Pe străzile Buziaşului, Corneliu Coposu, Ofcea şi Cosminului au căzut copaci, unii dintre aceştia lovind şi maşini. Panourile publicitare au fost şi ele măturate de vijelia pornit parcă din senin, la Timişoara.  Traficul între viaduct şi Gara de Nord a fost întrerupt, după ce un copac căzut în zonă a afectat firele de troleibuz. Curentul s-a întrerupt şi la Timişoara, în mai multe zone din oraş, iar oamenii au blocat efectiv liniile dispeceratului Enel. În jurul prânzului, traficul din oraş a devenit un adevărat infern, după ce semafoarele s-au oprit. Timişorenii au înroşit, marţi, şi numerele de telefoane ale firmelor de taxi, care nu mai puteau face faţă comenzilor.

Comentarii

comentarii