Acasă Actualitate PS Lucian: “Ne dorim ca Pruncul Divin să se nască în sufletele...

PS Lucian: “Ne dorim ca Pruncul Divin să se nască în sufletele noastre, să rămână veșnic în inima nostră!

DISTRIBUIȚI

Ajunul Crăciunului, preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, a săvârșit Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, unită cu Vecernia praznicului, la Catedrala episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Înainte de săvârșirea liturghiei, s-a oficiat rânduiala deosebită a Ceasurilor Împărătești. Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, prin Liturghia Sfântului Vasile cel Mare din ajun, încheiem frumos acest urcuș duhovnicesc, care ne pregătește pentru praznicul din 25 decembrie. Ne dorim ca Pruncul Divin să se nască în sufletele noastre, să rămână veșnic în inima noastră și ne dorim din tot sufletul să fim cu Dumnezeu.

De aceea, ne pregătim în prealabil, postim și ne ostenim, venim la biserică și ne rugăm, facem milostenie și cultivăm sfintele virtuți ale desăvârșirii, iar cel mai important lucru este să ne împărtășim cu trupul și sângele Mântuitorului.

Dorim tuturor ca Praznicul Nașterii Domnului să aducă mult folos duhovnicesc, multă fericire și bucurie sfântă”, a subliniat preasfințitul părinte Lucian după Sfânta Liturghie.

Au participat mulți credincioși la Sfânta Liturghie, iar cei care s-au pregătit au primit Trupul și Sângele Domnului.

La Praznicul Nașterii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, va sluji tot la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș.

 

Comentarii

comentarii