Acasă Actualitate PSD a stabilit listele cu candidații propuși pentru Consiliul Local Timișoara și...

PSD a stabilit listele cu candidații propuși pentru Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Partenerii de la PSD și PNL s-au înțeles deja asupra modului în care vor arăta listele cu propunerile de consilier pentru CLT și CJT, iar social-democrații au făcut publică lista cu cei pe care i-a selectat în vederea întocmirii listelor finale. Sunt zece propuneri la județ, respectiv șapte pentru Timișoara. Acestea intră în ”mixerul” coaliției și se va realiza lista finală, care va apărea pe buletinul de vot.

Paritatea la consiliul județean este egală cu cea a PNL, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor intra (sau nu) pe liste: Alexandru Iovescu, Aura Danielescu, Radu Țoancă, Gabriela Popovici, Alexandru Degeanski, Ioan Szatmari, Cristian Hațegan, Luminița Țundrea. Sora Mihaela, respectiv Claudiu Baias. Pe lista social-democraților apar și doi dintre cei trei consilieri locali actuali la Timișoara, Radu Țoancă și Ioan Szatmari.

La Consiliul Local Timișoara, PNL e în avantaj. E și normal, având în vedere și componența actuală a CLT, unde liberalii sunt enorm mai bine situați decât social-democrații. Chiar și așa, cu lista combinată PSD iese clar în avantaj față de situația actuală. Aici, ponderea este de 1,5 candidați liberali la 1 social-democrat. Teoretic, la o analiză scurtă a ”eligibilității”, liberalii vor avea un consilier în plus.

Lista pentru Timișoara îi înclude pe Sorin Ionescu, Andra Lăpădat, Alexandru Szatmari, Roxana Iliescu, Răzvan Barta, Alexandru Mateuți și Geanny Marinică.

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, spune că alianța cu PNL vizează un număr de 15 locuri în consiliul local, ceea ce le-ar asigura majoritatea necesară la vot.

Comentarii

comentarii