Acasă Actualitate PSD, acuzat de Nica de amenințări la adresa participanților la dezbaterea despre...

PSD, acuzat de Nica de amenințări la adresa participanților la dezbaterea despre regionalizare, programată în paralel cu ședința de guvern de la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Mai mulți participanți care erau înscriși la o dezbatere despre regionalizare, organizată de Consiliul Județean Timiș, la sala Revoluției de la Palatul Administrativ, s-au retras de la eveniment, după ce ar fi fost amenințați de cei de la PSD, sunt acuzațiile aduse de Alin Nica, șeful CJT. Conform acestuia, dezbaterea ar fi afectat din publicitatea oferită de ședința de guvern, programată tot la Timișoara, în paralel, dar la sala Multifuncțională, tot de la Palatul Administrativ.

Conform lui Nica, cei amenințați erau invitați din zona academică, societatea civilă și zona administrativă – primari, dar nu a precizat nume concrete, spunând că ar putea să îi afecteze chiar pe cei vizați.

”Mâine urma să aibă loc în Sala Revoluției de la Consiliul Județean Timiș o dezbatere despre descentralizare și regionalizare. Evenimentul ar fi contrabalansat ședința de Guvern care legalizează mita electorală numită stadion, un obiectiv de investiție pe care PSD-iștii l-au blocat mai bine de doi ani doar ca să se folosească de el în campania electorală.  Deranjați de dezbaterea timișorenilor – eveniment care ar fi stricat parada bucureștenilor, PSD-iștii au început să dea telefoane, să bată obrazul și, în cele din urmă, să amenințe participanții, determinându-i să se retragă de la acțiunea noastră. Mai mulți invitați au făcut deja pasul înapoi și mi-au spus că regretă dar nu doresc să fie expuși în scandalul public care li s-a promis”, a anunțat Alin Nica.

El spune că nu va accepta ca la Palatul Administrativ să se amenințe și înjura, cel puțin în mandatul său.

”Palatul Administrativ din Timișoara, în mandatul meu, nu va fi teren pentru înjurături, amenințări și lupte fizice. Știu că unii n-au rețineri să spargă dinți chiar și în clădirea Parlamentului, de aceea reprogramez dezbaterea.  Noi, în Timișoara, ne purtăm altfel. Noi, în Timișoara, nu escaladăm violența și nu răspundem cu agresivitate atunci când suntem agresați. Dar asta nu înseamnă că renunțăm sau că ne temem. Mergem mai departe cu încredere că decența va câștiga. Sper ca semnalul nostru să ajungă la comunitatea timișeană: intimidarea și bullying ul, politic sau social, sunt căi greșite pe care nu trebuie să mergem”, a mai spus Nica.

El amintește și despre episodul în care colegul său de alianță, Dominic Fritz, a fost amenințat de reprezentanții unui clan imobiliar.

”Acum 2 zile, conducerea Primăriei Timișoara a fost amenințată în plină zi, în centrul Timișoarei, de oameni supărați că s-a aplicat legea. Acei oameni au încercat să instaureze frica. Tot în plină zi, alți oameni au călcat democrația în picioare oprind o dezbatere. Ca să nu încurce Bucureștiul. Timișoara și Timișul merită mai mult decât atât și vor primi mai mult decât atât dacă rămânem împreună”, a încheiat Alin Nica.

 

Comentarii

comentarii