Acasă Politica PSD Arad: Milan Gubic, dat în urmărire în scandalul din vămi, nu...

PSD Arad: Milan Gubic, dat în urmărire în scandalul din vămi, nu mai e membru al partidului din 2008

425
DISTRIBUIȚI

Preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, susţine că şeful de tură de la Vama Stamora Moraviţa Milan Ştefan Gubic nu mai este membru al PSD din 2008 şi că s-a retras din partid după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Nădlac, el răspunzând astfel acuzaţiilor lansate de senatorul PDL Mircea Banias. Dorel Căprar a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca reacţie la afirmaţiile făcute de preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, că, din informaţiile pe care le are, niciun membru al organizaţiei judeţene social-democrate nu este cercetat în cazul corupţiei din vămi, afirmând că, mai degrabă, "legăturile duc către PDL", care a numit persoanele în posturi. Căprar a mai spus că şeful de tură de la Vama Stamora Moraviţa Milan Ştefan Gubic, cercetat în scandalul de corupţie din vămi şi dat în urmărire, nu mai este membru al PSD din 2008. "A plecat din partid imediat după alegerile locale din 2008. A candidat pentru Primăria Nădlac, dar a pierdut şi a crezut de cuviinţă că este mai bine să se retragă din partid", a spus Căprar. În ceea ce îl priveşte pe fiul primarului PSD din oraşul arădean Chişineu Criş, Căprar a declarat că a se crea legături cu membrii familiei "este o chestiune neserioasă". "Fiul primarului din Chişineu Criş nu a fost niciodată membru de partid, pentru că legea nu-i permite. Să faci o legătură cu familiile unor persoane cercetate în acest caz este o chestiune neserioasă şi pur politică. Sunt convins că, dacă luăm familiile, există membri de la toate partidele. Cred mai curând că legăturile duc către PDL, care a avut puterea să numească persoane în posturile de conducere din vămi", a afirmat Căprar.
Pe de altă parte, primarul din Chişineu Criş, Gheorghe Burdan (PSD), a spus că nu doreşte să facă niciun fel de comentariu legat de cazul în care este cercetat fiul său, afirmând doar că acesta nu a fost niciodată membru al vreunui partid. Preşedintele PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a prezentat, duminică, într-o conferinţă de presă, câteva exemple de persoane care sunt cercetate sau reţinute în urma acţiunilor recente de la frontiere şi care ar avea legături strânse cu PSD.
"Un subiect fierbinte îl constituie controalele care se realizează la frontierele non-UE din România şi constat că în special PSD, prin vocea liderului său, Victor Ponta, duce o campanie de dezinformare a opiniei publice. Eu am câteva exemple de persoane reţinute sau cercetate în aceste cazuri care au strânse legături cu PSD. Avem pe Burdan Ghiţă Cristian, lucrător vamal la Foeni, judeţul Timiş, care este fiul primarului PSD din oraşul Chişineu Criş, Milan Ştefan Gubic, şeful de tură, care este dat în urmărire generală, a candidat din partea PSD la Primăria Arad în 2008. Iulian Matei este fiul fostului senator PSD Viorel Matei şi Claudiu Iorgovan este nepotul fostului senator PSD Antonie Iorgovan", a susţinut Banias.
Sursa: Mediafax

Comentarii

comentarii