Acasă Politica PSD atacă deciziile liberale de schimbare a şefilor din deconcentrate

PSD atacă deciziile liberale de schimbare a şefilor din deconcentrate

1148
DISTRIBUIȚI

Aşa cum era de aşteptat, anunţatele schimbări de şefi de instituţii deconcentrate anunţate de PNL, care a preluat puterea, aduce o contrareacţie din partea PSD. Partidul de stânga spune că la conducerea acestor instituţii se aflat persoane de valaore, profesionişti, iar liberalii nu urmăresc decât să numească membrii de partid pe aceste posturi.

„Așa cum promitea noul guvern liberal, în cel mai scurt timp, specialiștii și profesioniștii aflați la conducerea instituțiilor din România vor fi schimbați din funcții. Sunt oameni care au condus ani buni instituțiile, care s-au specializat în domeniile în care au activat și care au făcut performanță din acele poziții administrative. Motivul schimbărilor este acela că noul guvern liberal are ca prioritate zero punerea pe funcții de conducere a membrilor de partid, indiferent dacă studiile, activitatea sau priceperea îi recomandă sau nu. Este trist ca în câteva zile, așa cum se preconizează, să fie dați la o parte profesioniști, înlocuiți fiind cu ”obligații de partid”, au anunţat cei de la social-democraţi.

Ideea este întărită şi de şeful PSD Timiş, Călin Dobra.

„Indiferent de vremuri, PSD a promovat și susținut oameni care s-au remarcat în domeniul profesional de activitate, care au avut rezultate remarcabile și nu în ultimul rând, oameni cu o pregătire care să îi recomande în respectivele domenii și funcții de conducere a diverselor instituții ale statului. Consider că schimbări doar de dragul schimbărilor, pe criterii politice, nu își au rostul, iar acest mod forțat de ungeri pe funcții de conducere va conduce la apariția unor mari dificultăți în managementul respectivelor instituții. Din păcate, acest lucru se va resimți curând și în județul nostru, unde se pregătesc schimbări majore pe criterii politice. Transmit un mesaj de aici, din Timiș: nu trimiteți specialiștii și profesioniștii acasă!”, a declarat Călin Dobra, președintele PSD Timiș.

Comentarii

comentarii