Acasă Actualitate PSD e supărat pe Primăria Timişoara: ”Copilaşii nu se întreabă unde sunt...

PSD e supărat pe Primăria Timişoara: ”Copilaşii nu se întreabă unde sunt banii noştri, nu le poţi spune că au ajuns la toaletă”

553
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii PSD Timiş sunt supăraţi foc pe Primăria Timişoara din cauza politicii instituţiei în domeniul administrării şcolilor. Investiţiile necesare nu au fost realizate, bugetul pentru burse tăiate, iar facturile sunt neplătite.

Gabriela Popovici, consilier local din partea PSD Timiş atacă la baionetă conducerea municipalităţii timişorene şi modul în care aceasta consideră să se achite de obligaţiile pe care le are în domeniul administrării infrastructurii şcolare.

„În Timişoara ştim cu toţii că părinţii zugrăvesc, pun parchet, termopane, e o lipsă masivă a resurselor alocate de primărie pentru şcoli. Clădirile şcolilor şi grădiniţelor sunt ale primăriei. Toate unităţile au datorii din luna martie la Colterm, au facturi restante, iar la utilităţi facturile sunt plătite pe bucăţi, special pentru ca să se oprească tăierea serviciului”, spune Gabriela Iliescu.

De asemenea, consilierul local spune că nu mai sunt bani de burse, acestea având alocate pentru un an bani pentru doar şase luni. În timp ce administraţia investeşte bani de două case bune într-o toaletă publică.

„Bursele de merit nu se mai alocă de la media 8,50 ci cum primesc şcolile finanţele. Bugetul a fost făcut pe şase luni ca şi cum ar fi pe 12 luni, aceasta înseamnă că jumătate dintre copii nu mai primesc burse. Un exemplu de proastă utilizare a banilor este cheltuirea pentru toaleta publică din centru a sumei de 230.000 de euro, preţ cât de două case bune. Copilaşii nu se întreabă unde sunt banii noştri, nu le poţi spune că au ajuns la toaletă”, mai spune Gabriela Iliescu.

Reprezentanta PSD a insistat că guvernul a efectuat investiţii importante în acest an în şcolile româneşti, prin intermediul PNDL. Dar, la Timişoara nu au fost asemenea investiţii, primăria ar fi putut să ceară, dar, din ceea ce cunoaşte Iliescu nu a făcut-o.

Comentarii

comentarii