Acasă Actualitate PSD Timiș caută candidat la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș

PSD Timiș caută candidat la Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș

DISTRIBUIȚI

Cu doi ani înainte de alegerile locale, PSD Timiș își anunță intenția de a găsi cel mai bun candidat pentru funcțiile de primari, viceprimari, președinte al consiliului județean sau vice la această instituție. O noutate, se știe că partidul anunța printre utimele cine dorește fotoliul de primar al Timișoarei. Acum se acceptă chiar și personalități din afara partidului, dispuse să îmbrățișeze ideile social-democrației, dar în anumite condiții.

Procedura de stabilire a candidatului va mai dura câteva luni de zile. Va fi o primă selecție pentru o listă scurtă, existând un termen până la jumătatea lui noiembrie, după care PSD Timiș vrea să își anunțe candidații finali la începutul anului viitor. Sunt bineveniți și cei care nu sunt din partid, dacă aderă la ideile și programele social democrate, pentru a ”depăși această perioadă gri a ultimilor doi ani de zile”, spune Simonis

”În această lună am demarat perioada de înscrieri pentru candidatura la funcția de primar și președinte al CJT, dar și pentru viceprimari, vicepreședinte, respectiv membri ai consiliului local. Lista e deschisă pentru membri, dar și din afara partidului. Dacă personalități publice vor să să salveze orașul și județul din prăfuirea în care se află la nivel administrativ, sunt invitați să ne contacteze, să găsim cel mai bun candidat, cel mai bun primar și președinte al CJT, pentru a depăși această perioadă gri a ultimilor doi ani de zile”, a declarat Alfred Simonis.

Jumătatea lunii noiembrie aduce o primă selecție finalizată, va fi o listă scurtă, după care va urma selecția finală și la începutul anului viitor anunțarea candidaților finali,

”Vom face evaluarea acestor candidați, urmând ca în urma analizei și a măsuritorilor făcute, foarte important este ca electoratul să-i accepte pe cei care ne dorim noi. La începutul lunii noiembrie, jumătatea lunii, vrem să anunțăm lista scurtă și, ulterior, la final, cei care vor candida pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș să fie anunțați, sperăm noi până la începutul anului viitor. E o așteptare în spațiul public, sunt mulți candidați și pe structura dreptei, dar și pe independenți. Cred că trebuie ca partidele politice să își prezinte opțiunea pentru candidați, pentru oferta politică pe care acești candidați le au. Să începem în acest un an și șapte luni să discutăm proiecte, inițiative programe”, a mai menționat Simonis.

Selecția va fi dură, și va ține seama de decizia votanților. Inclusiv la Giroc, acolo unde locuiește Simonis și care, se pare, este o mare miză și pentru alte partide.

”La Giroc se va alege cel mai bun candidat la primărie. Eu locuind acolo știu pulsul, ce vor oamenii. Nu mai punem prietenii sau polițistul satului, vom face analize clare, ce vor oamenii. Vom stabili care sunt cei mai buni, cu cele mai bune șanse de câștig”, a mai spus Simonis.

Despre candidați din alte partide, el spune că nu e exclus să fie acceptați, dar, în niciun caz foști PSD-iști plecați după alegeri și acum cu dorință de revenire. Aceștia nu vor fi luați în seamă.

”Am discuții cu toți primarii, ori de câte ori au nevoie. Au fost primari care au plecat, acum eu îi înțeleg pe cei care vor să vină, e  haos la PNL, neputința administrativă e dublată de neputința politică. Am fost categoric față de cei care au plecat în 2020, nu se întoarce înapoi niciunul cât eu sunt președinte. Restul primarilor, mai sunt doi ani, nu sunt naiv să cred că discuții purtate cu trei ani înainte rămân valabile. Domnul Nica discuta cu primarii noștri la o săptămână-două de la alegeri să treacă la PNL. Să respecte criteriile de integritate, să își asume politicile PSD. Lichelismul politic e atunci când pleci de la opoziție la putere, Pro România e caz special, nu au plecat la putere”, a mai spus Simonis.

Comentarii

comentarii