Acasă Politica PSD Timiș, despre banii alocați, cu câteva ore înainte de demitere, de...

PSD Timiș, despre banii alocați, cu câteva ore înainte de demitere, de Cîțu din fondul de urgență al guvernului: „«Cozonacul» pentru localitățile cu primari PNL și UDMR”

715
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții PSD Timiș reclamă ultima „hoție” a guvernului PNL condus de Florin Cîțu. În Timiș, spun social-democrații, comunele cu primari PNL au primit de zeci de ori mai mulți bani decât cele cu primari PSD. La această „nemernicie” și „hoție” ar fi participat inclusiv Alin Nica, președintele CJT, și Ovidiu Drăgănescu, subprefectul cu atribuții de prefect după demiterea lui Zoltan Nemeth.

„Din cei peste 29 milioane de lei alocați Timișului din fondul de urgență al guvernului, în ultimele ore de mandat guvernanții liberali au decis distribuția astfel: câteva firimituri localităților cu primari PSD și «cozonacul» pentru localitățile cu primari PNL și UDMR. Altfel spus, primăriile cu edili social-democrați au primit fix 50 de mii de lei, în timp ce primarii din «famiglia» liberală și primarii UDMR din «fantastica» coaliție au primit fiecare câteva sute de mii de lei”, transmit, la modul general, reprezentanții PSD Timiș, într-un comunicat de presă.

În acest comunicat de presă de miercuri apar și câteva declarații ale liderilor filialei județene:

Călin Dobra, liderul consilierilor județeni PSD: „Atragem atenția asupra faptului că, în această împărțire făcută de fațadă, nu s-a ținut cont de numărul de locuitori dintr-o localitate sau alta, nici dacă e oraș sau comună, nici de mărimea sau de nevoile comunităților respective. În “mărinimia” lor, guvernanții liberali demiși și disperați, au ținut cont strict de culoarea politică, acționând pe principiul nedorit: cine împarte, parte își face”.

Marius Stoian, primarul comunei Birda și președintele Filialei Județene Timiș a ACoR: „Primarii PSD din județul Timiș vor face demersurile necesare pentru a nu accepta aceste sume modice, nejustificat distribuite. Asta pentru că nu acceptăm ca locuitorii județului Timiș și implicit ai comunităților pe care vremelnic le administrăm să fie nedreptățiți. Spre exemplu, localității periurbane Giroc cu primar PSD, la un număr de locuitori de peste 18 mii, i-a fost alocată suma de 50 mii lei, în timp ce comunei Tormac, cu primar PNL, i s-a alocat suma de 610 mii lei, la un număr de locuitori de sub 3 mii. În plus, nu s-au luat în calcul nici proiectele de dezvoltare ale fiecărei localități în parte sau necesitățile respectivelor comunități”.

Alfred Simonis, deputat şi președintele PSD Timiș: „PSD Timiș va sesiza instituțiile abilitate ale statului și va înainta plângere penală împotriva celor care au instrumentat această nedreptate. După tentativa de cumpărare de voturi la moțiune în schimbul unor funcții în administrație, PNL Timiş continuă asaltul asupra celor mai elementare norme de reprezentativitate, comportându-se ca un veritabil grup mafiot”.

 

Comentarii

comentarii