Acasă Politica Puciul primarilor în PNL Timiş

Puciul primarilor în PNL Timiş

398
DISTRIBUIȚI

robu Duma 04Şedinţă de Birou Judeţean cu tensiuni şi scandal „de catifea”, joi seara, la sediul PNL Timiş. Vinovate au fost listele, veşnicele liste care nici măcar nu vor rămâne aşa cum vor timişenii, pentru că dacă Vasile Blaga are chef de alţi preferaţi, nu este nevoie decât de un pix.

PNL Timiș ar fi trebuit să-și desemneze joi, 22 septembrie, în cadrul Ședinței Biroului Permanent Județean al PNL Timiș, candidații la alegerile parlamentare.

La Senat, primul loc e bătut în cuie, deocamdată, cu Vasile Blaga în frunte. Pentru Cameră, scandal cât casa. Surse din PNL ne-au spus că mărul discordiei este locul 3, pentru care PDL-iştii îl vor pe primarul din Deta, Petru Roman, în timp ce liberalii neaoşi, cu Robu în frunte, îl vor pe Marian Constantin Vasile. Pentru locurile 4, 5 și 6 ar fi trebuit să se lupte cei doi aleși ai primarilor, Petru Roman și Ioan Sas, cele două reprezentante ale Organizației de Femei, Liliana Oneț și Mariana Nagy și Liviu Cocean, din partea Organizației de Tineret. „Pe primele două locuri pentru Deputaţi sunt rectorul Marilen Pirtea şi Ben Oni Ardelean, care sunt OK, nu-i contestă nimeni. Dar pentru locul 3 e problemă cu Petru Roman şi Marian Constantin Vasile. Apoi este problemă şi cu reprezentanta organizaţiei de femei şi cu reprezentantul tinerilor, pentru că primele trei locuri sunt eligibile, pentru restul este mai delicat (…). De aceea, primarii au cerut să fie supus la vot şi locul 3, care se dispută între Vasile şi Roman”, spun sursele noastre.

Nemulțumiți de faptul că propunerile lor nu au fost acceptate 18 din cei 20 de primari prezenți la ședință au părăsit sala și au anunțat că vor demisiona din Biroul Permanent Județean al PNL Timiș.

Votul listei finale la nivel de judeţ, pentru parlamentari, se va relua pe 27 septembrie, după care lista pleacă la Bucureşti şi forma ei finală va sta în pixul lui Vasile Blaga.

„Nu e pace sub măslini, chiar dacă Nicolae Robu încearcă din răsputeri să o menţină. Fiecare parte (PNL şi foştii PDL-işti) o ţine pe a ei. Atâta agitaţie în PNL nu am văzut în viaţa mea”, spun liberalii.

Nici nu trebuie să mai confirme ceea ce se vede de la o poştă. Viitorul PNL? Se va rupe, chiar dacă nu de maniera jumi-juma, dar e clar un lucru: băsiştii, învăţaţi să domine după bunul lor plac şi să acapareze tot ce înseamnă putere, nu se simt bine în PNL, mai ales cu Robu preşedinte. Liberalii vechi, la rândul lor, nu sunt zdrenţe să se lase călcaţi după gât cum vor băsiştii. Aşa că, cei care trăiesc cu nostalgia băsistă, vor pleca spre PMP, iar cei care vor să se lepede de ceea ce a însemnat Băsescu-PDL vor rămâne. Culmea este că foştii democrat-liberali nu caută să-şi impună pe liste oameni care nu au avut pete cu justiţia: Blaga – Popoviciu – Roman, etc.

Comentarii

comentarii