Acasă Actualitate Punct de colectare a medicamentelor de la populaţie, deschis la Spitalul Clinic...

Punct de colectare a medicamentelor de la populaţie, deschis la Spitalul Clinic CF Timişoara

DISTRIBUIȚI

Un punct de colectare a medicamentelor de la populaţie a fost deschis la Spitalul Clinic CF din Timişoara. Medicii de la această unitate sanitară atrag atenţia că medicamentele aruncate necorespunzător sunt un adevărat pericol, întrucât pot contamina sursele de apă şi pot afecta sănătatea. 

”Deşeurile de medicamente aruncate necorespunzător pot contamina sursele de apă şi afecta sănătatea noastră. Poluarea mediului este o problemă serioasă şi, de aceea, eliminarea corectă a medicamentelor este esenţială”, a transmis dr. Veronica Popa, medic primar epidemiologie la Spitalul Clinic CF Timişoara.

Spitalul Clinic CF Timişoara a implementat un program de colectare a deşeurilor de medicamente de la populaţie.

Aici sunt colectate medicamente cu termenul de valabilitate depăşit, medicamente care nu mai sunt utilizate, reziduuri de medicamente, medicamente cu recipiente deteriorate, medicamente retrase de pe piaţă.

Un spaţiu de colectare special amenajat se găseşte în curtea spitalului, unde se pot depune aceste deşeuri în mod controlat. Colectarea deşeurilor de medicamente se face marţea şi joia, între orele 10:00 – 12:00.

Comentarii

comentarii