Acasă Actualitate Punct de trecere a frontierei, deschis la Triplex Confinium, granița triplă România-Ungaria-Serbia

Punct de trecere a frontierei, deschis la Triplex Confinium, granița triplă România-Ungaria-Serbia

DISTRIBUIȚI

Punctul triplu de trecerea a frontierei dintre România-Ungaria-Serbia a fost deschis temporar în acest sfârșit de săptămână.

Punctul temporar de trecere a frontierei între Ungaria şi România este deschis traficului de călători, cu excepţia autobuzelor. Pe aici vor putea trece cetăţeni UE şi sârbi, precum şi de cetăţenii din Spaţiul Economic European şi Elveţia.

Punctul de trecere a frontierei dintre Kübekháza şi Rabe (Voivodina), va funcţiona conform orarului obişnuit, între orele 7 şi 19.

Frontiera triplă dintre Beba Veche, Kübekháza (Ungaria) și Majdan-Rabe (Serbia) se deschise în mod simbolic, din nou, după o pauză de doi ani din cauza pandemiei. Evenimentul este unul care celebrează buna colaborare între popoare.

După festivitatea de la borna Triplex Confinium, s-a întruni Adunarea Generală a Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa la Novi Knezevac, în Serbia. Cu această ocazie au fost prezentate și premiate proiectele cu cel mai mare impact asupra bunăstării locuitorilor din Euroregiunea DKMT, care constituie modele de bună practică. De asemenea, a avul loc și Adunarea Generală a Asociaților Agenției de Dezvoltare Euroregională DKMT în cadrul căreia au fost supuse aprobării documentele financiare ale societății.

Conform tradiţiei anilor precedenţi, în perioada festivalului satului Kübekháza, sâmbătă şi duminică, între orele 9 şi 19 (ora Ungariei), frontiera va fi deschisă temporar la Triplex Confinium, pentru ca graniţa să poată fi traversată şi în direcţia României, a anunţat, vineri, site-ul poliţiei ungare.

”Cel mai vestic punct din România se află în comuna Beba Veche, din județul Timiș. În cadrul cooperării euroregionale Dunărea – Criş – Mureş – Timiş (DKMT), granița se deschide anual timp de două zile, ca un simbol al bunei cooperări dintre cele trei părți, prilej de întâlnire a comunităţilor din această regiune, adică a locuitorilor din localităţile de frontieră: Beba Veche, Kübekháza şi Majdan – Rabe. Anul acesta s-a deschis după doi ani de pauză din cauza pandemiei.

Sper ca în cel mai scurt timp să participăm la inaugurarea frontierei de la Triplex Confinium cu Ungaria şi Serbia”, a declarat, sâmbătă, Sorin Ionescu, subprefectul județului TImiș.

Comentarii

comentarii