Acasă Actualitate Punct final al primei ediţii “Timishort”

Punct final al primei ediţii “Timishort”

DISTRIBUIȚI

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film “Timishort” s-a încheiat duminică, la Timişoara, după ce a adunat, în cinematografele Timiş şi Studio, precum şi în Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”, câteva mii de spectatori, atraşi de filmele „scurte şi tari” din program. Sâmbătă seară a avut loc ceremonia de premiere, urmată de proiecţia filmelor câştigătoare. Trofeul Timishort pentru “Cel mai bun film din competiţie” (în valoare de 2.000 de euro) a fost obţinut de coproducţia Suedia – Germania “Marea” a tânărului regizor Jöns Jönsson.
Premiul de regie, în valoare de 1.000 de euro, a revenit documentaristului bulgar Ilian Metev, pentru filmul său “Goleshevo”. Premiul de scenariu – 500 de euro – a fost primit de studentul român Tudor Jurgiu, scenaristul şi regizorul scurtmetrajului “Nunta lui Oli”.
Premiul pentru imagine (constând în 480 de metri de peliculă) ajunge la Looi Wan Ping, directorul de imagine al filmului “Negură”.
Juriul a acordat două premii speciale pentru film studenţesc sau de debut (în valoare totală de 1.000 de euro, oferiţi de Clubul Rotaract din Timişoara) scurtmetrajelor daneze “12 note mai jos”, realizat de Andreas Koefoed şi “Iubire pierdută”, de Leonard Lai Yok Wai, din Singapore.
Organizatorii promit că Timishort va reveni anul viitor, cu alte scurtmetraje remarcabile şi un program chiar mai atractiv decât cel al primei ediţii.

Comentarii

comentarii