Acasă Administraţie Punctul nou de frontieră cu Serbia, de pe pista de bicicletă transfrontalieră,...

Punctul nou de frontieră cu Serbia, de pe pista de bicicletă transfrontalieră, discutat la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Timiș și Zrenjanin au discutat la Timișoara despre deschiderea punctului de trecere a frontierei de pe traseul pistei de biciclete România – Serbia de pe malul Begăi și despre deschiderea unei rute de transport cu autovehicule electrice.

La Consiliul Județean Timiș, a avut loc o întâlnire de lucru, la care au participat în calitate de invitați reprezentanți ai Agenției Regionale pentru Dezvoltare Socio – Economică Banat – Zrenjanin împreună cu o delegație din partea primăriei orașului Zrenjanin.

Scopul întâlnirii a fost legat de abordarea unor inițiative și propuneri comune de proiect care vor putea fi dezvoltate în cadrul Programului Interreg IPA de Cooperare Transfontalieră România – Serbia 2021 – 2027.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe proiecte care susțin protecția mediului, cum ar fi construirea unui punct de trecere al frontierei situat pe traseul pistei de biciclete ce leagă Timișoara de Serbia, înființarea unei rute de transport cu autovehicule electrice între cele două regiuni, dar și repararea infrastructurii navigabile a canalului Bega, pe teritoriul ambelor țări.

S-a stabilit înființarea unui grup de lucru pentru a întocmi o bază de date a proiectelor de interes comun, pentru a aborda colaborarea în mod planificat și organizat.

 

 

Comentarii

comentarii