Acasă Actualitate Pustiu pe șantierul sălii de scrimă a Universității Politehnicii. Blocaj din cauza...

Pustiu pe șantierul sălii de scrimă a Universității Politehnicii. Blocaj din cauza CNI

DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica din Timișoara a început în 2023 construcția unei noi săli de sport, pe Aleea Ghirodei, pe un teren de 8.700 de metri pătrați în spatele fostei Facultăți de Hidrotehnică. Intenția presupune ca noua sală, care va avea o tribună cu 180 de locuri, să devină o sală de scrimă care să poată găzdui și competiții internaționale. De asemenea, sala urmează să fie casă pentru echipe de volei a clubului Politehnica.

Conform panoului de pe șantier, începerea construcției a început în 27 martie 2023, iar termenul de finalizare era de zece luni și jumătate. 

S-a lucrat intens până în decembrie 2023, însă muncitorii nu au mai revenit pe șantier în 2024. Investiția este realizată cu bani de la Compania Națională de Investiții, care însă nu a mai plătit constructorul. Nu se știe când se va debloca acest proiect, însă pentru UPT este a doua bază sportivă cu probleme.

Mica Polivalentă, care va avea o capacitate de 2.600 de locuri, se află în construcție de 14 ani. UPT a anunțat recent că au fost actualizați indicatorii tehnico-economici, urmând ca în cel mai scurt timp să fie trimiși la Ministerul Educației, în vederea aprobării.

„În prima jumătate a acestui an urmează să fie organizate licitațiile pentru lucrările care au mai rămas de executat: finisaje și amenajări interioare (parțial), finalizarea instalațiilor interioare și exterioare (parțial), amenajările exterioare care cuprind zonele verzi, spațiile de parcare și edilitarele aferente”, spun cei de la Universitatea Politehnica.

Comentarii

comentarii