Acasă Actualitate Radu Țoancă avertizează: concursul pentru „manageri de cartier” ar putea avea soarta...

Radu Țoancă avertizează: concursul pentru „manageri de cartier” ar putea avea soarta celui suspendat în ianuarie

DISTRIBUIȚI

Ziua de luni, 4 aprilie, a venit cu două vești legate de concursurile lansate de administrația Fritz. În primul rând, Curtea de Apel Timișoara a hotărât ca cel care s-a desfășurat în decembrie și ianuarie pentru ocuparea a 22 de posturi rămâne suspendat. Pe de altă parte, reprezentanții primăriei anunțau lansarea unui nou concurs: pentru ocuparea a 12 posturi vacante. Dintre acestea, șase sunt pentru „manageri de cartier”. Radu Țoancă, PSD, atrage atenția: și acesta s-ar putea să aibă aceeași soartă ca primul.

„Prostia are talentul de a fi insistentă! Continuă sarabanda concursurilor ilegale la primărie. Exact în ziua în care Curtea de Apel Timișoara punea «cruce» concursului suspendat în luna ianuarie de Primăria Municipiului Timișoara pentru 22 de posturi, primarul Fritz a anunțat scoaterea la concurs a încă 12 posturi, în special pentru așa numiții manageri de cartiere, selecția urmând a fi finalizată la începutul lunii mai”, scrie Țoancă într-o postare pe rețelele de socializare.

Potrivit consilierului local PSD, problemele ar fi legate de organigramă, în mod special pentru că nu s-ar specifica în baza căreia se vor face noile angajări. Vă amintim că recent a fost aprobată o nouă organigramă în Consiliul Local. Ar fi a treia după care funcționează primăria sub actuala administrație. Prima era cea moștenită de la Robu, iar a doua, aprobată în iunie 2021, este suspendată. De altfel, faptul că suspendarea acesteia a produs probleme interne a fost unul dintre argumentele aprobării uneia noi. Totuși, și această a treia organigramă este contestată de sindicat.

„Nu se specifică în anunț în baza cărei Organigrame (a doua sau a treia!) useriste se organizează aceste concursuri, cert este doar faptul că procedura este un copy-paste a celei din luna ianuarie când zeci de oameni au fost puși pe drumuri degeaba, având iluzia – doar pentru câteva zile – că pot deveni funcționari publici. Rămâne de văzut dacă acest exemplu recent de eșec administrativ va descuraja noi doritori să se supună experimentelor de tip userist sau dacă vor mai exista naivi care încă mai cred că primarul Fritz poate organiza vreun concurs legal, care să reziste contestațiilor procedurale. Până în prezent, administrația Fritz a pierdut pe linie toate procesele cu Sindicatul”, mai spune Țoancă.

Pe de altă parte, acesta atacă și concursul în sine. Concret, consilierul local PSD spune că au fost descurajate și desființate consiliile consultative de cartier fără să fie adus nimic în locul acestora, iar acum actuala administrație nu a găsit decât o „propunere fantezistă” pentru a acoperi acest vid.

„Funcționarilor și a bulversat grav activitatea administrativă cu posturi și structuri paralele de decizie și de execuție în primărie. Și în acest caz s-a procedat în aceeași logică încâlcită și «sulfuroasă» specifică «oamenilor noi»: s-au desființat Consiliile Consultative de Cartier (prin trecerea lor pe linie moartă), fără a se pune altceva în locul acestora, doar propuneri, deocamdată fanteziste, emanând din organigrame contestate sau ilegale, care au aruncat într-un spațiu grotesc și infantil administrația publică timișoreană. «Prostia are talentul de a fi insistentă!» pare a fi concluzia acestor situații repetitive de care abuzează o administrație catastrofală, incapabilă la jumătate de mandat să ducă măcar un lucru până la capăt în condiții legale!”, încheie social-democratul.

Comentarii

comentarii